کد خبر: 40746
تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۰:۱۴
۹۰ درصد صید تن ماهیان در ایران سنتی است

رییس موسسه تحقیقات شیلات گفت: ۹۰ درصد صید تن ماهیان در کشور با روش گوش‌گیر انجام می‌شود که امیدواریم با اهتمام سازمان شیلات ایران و بخش خصوصی به‌مرور صیدهای با بهره‌وری بالاتر جایگزین شود.

به گزارش روستانیوز به نقل از تسنیم: محمود بهمنی رییس موسسه تحقیقات شیلات ایران در همایش ماهیگیری مسئولانه اظهارداشت: در آب‌های جنوبی کشور، بیشترین صید تن ماهیان از آب‌های استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، و به مقادیر کمتر در آب‌های استان‌های بوشهر و خوزستان انجام می‌شود.

وی افزود: در حال حاضر90 درصد صید تن ماهیان در کشور با روش گوش‌گیر انجام می‌شود که امیدواریم با اهتمام سازمان شیلات ایران و بخش خصوصی به‌مرور صیدهای با بهره‌وری بالاتر جایگزین شود.

بهمنی گفت: بر اساس مصوبات کمیسیون تن ماهیان اقیانوس هند IOTC به‌کارگیری تورهای گوش‌گیر بالاتر از 2.5 کیلومتر در آب‌های آزاد، استفاده از شناورهای بالاتر از 24متر در کل اقیانوس هند و آب‌های زیر 24 متر فعال در آب‌های آزاد ممنوع است.

وی افزود: بر این اساس همچنین صید گونه تن زرد باله برای شناورهای پرساینر و گوش‌گیر ممنوع است.

بخش عمده تن ماهیان کنسرو می‌شود

بهمنی با اشاره به تقسیم بازار جهانی تن ماهیان به محصولات کنسروی و غیر کنسروی بیان کرد: در کشور 92 درصد تن ماهیان کنسرو می‌شوند و ضایعات و زائدات این ماهیان با قیمت بسیار نازل به کارخانه‌های تولید پودر ماهی فرستاده می‌شود.

وی گفت: برای کاهش ضایعات، تشویق همکاری میان تولیدکنندگان، انجام حمایت‌های فنی و تکنولوژی از کارخانه ها در دستور کار است.

بهمنی با اشاره به این موضوع که میزان صادرات محصولات مختلف تن ماهیان رشد قابل‌توجهی داشته است گفت: در حال حاضر 136کارخانه تولید کنسرو ماهی در کشور وجود دارد که بازار رسمی محصولات فرآوری شده تون ماهیان را در اختیار دارند.

رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور گفت:از چالش های مهم صنعت تن ماهیان در کشور میتوان به کاهش ذخایر آنها ، ارزش‌افزوده پایین در این صنعت، میزان بالای صید غیرقانونی و گزارش نشده، میزان بالای صید ضمنی سایر گونه‌ها و راهبردهای ضعیف مدیریتی است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 5 =