کد خبر: 39166
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۹
دکل اینترنت

ضریب نفوذ تلفن ثابت در خراسان جنوبی به برکت انقلاب اسلامی از ۳.۳ به ۱۰۰ درصد رسیده است و اکنون ۹۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان از پوشش تلفن همراه و ۷۰ درصد از اینترنت برخوردارند.

به گزارش روستانیوز به نقل از ایرنا، انقلاب اسلامی در حالی ۲۲ بهمن سال ۱۳۵۷ به پیروزی رسید که فقط ۴۹ روستای این منطقه که در قلمرو خراسان قرار داشت، دارای ارتباط تلفن بودند.

براساس آمار شرکت مخابرات منطقه خراسان جنوبی در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی پنج هزار تلفن منصوب در خراسان جنوبی وجود داشت که از این تعداد سه هزار و ۱۴۶ تلفن مشغول به‌کار بود.

با گذشت ۴۴ سال و اجرای طرح‌های مختلف توسعه ارتباطات در حال حاضر تلفن ثابت در تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان وجود دارد حتی مردم در برخی روستاهای مجاور روستاهای بزرگ یا دارای جمعیت اقماری هم از نفوذ تلفن ثابت برخوردار هستند.

توسعه ارتباطات موجب شده تا مردم نیز توقع بالاتری از دستگاه‌های ذیربط داشته باشند و نیاز به اینترنت با سرعت و کیفیت بهتر به یکی از دغدغه‌های شهروندان، روستانشینان و مرزنشینان تبدیل شده است.

دسترسی به اینترنت در روزگار کنونی به عنوان یکی از نیازهای اولیه افراد برای استفاده از فناوری و امکانات جدید، یکی از شاخص‌های مهم توسعه اقتصادی در مناطق شهری و روستایی به شمار می‌رود، به طوری که در کنار تامین زیرساخت‌های جاده‌ای، آموزش و درمان، این موضوع نیز جایگاه ویژه‌ای دارد.

تاکنون ۷۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان خراسان جنوبی به شبکه ملی اطلاعات متصل شده‌اند همچنین ۳۷ درصد روستاهای زیر ۲۰ خانوار که در مجاورت روستاهای پرجمعیت قرار دارند نیز از مزایای این شبکه برخوردار هستند.

به برکت انقلاب اسلامی تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار خراسان جنوبی یک نوع ارتباط را دارند و ۹۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان زیر پوشش شبکه تلفن همراه قرار گرفته‌اند.

با توجه ویژه دولت سیزدهم به عمران و توسعه روستایی در یک سال و نیم گذشته زیرساخت‌های ارتباطی نیز با توسعه همه‌جانبه همراه بوده به گونه‌ای که از شهریور پارسال تاکنون ۱۶۳ روستای خراسان جنوبی با اعتبار ۱۸۰ میلیارد تومان به شبکه ملی اطلاعات متصل شده‌اند و نقش موثری در افزایش رفاه و ماندگاری جمعیت در مناطق روستایی و مرزی داشته است.

۹۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار زیر پوشش شبکه تلفن همراه

براساس آماری که مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی ارائه کرد در حال حاضر همه شهرهای این استان از اینترنت نسل سوم و چهار برخوردارند همچنین ۹۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان زیر پوشش شبکه تلفن همراه هستند.

مصطفی بهی گفت: توسعه اینترنت در روستاها فقط یک اتصال و ارتباط نیست بلکه زمینه‌ای برای توسعه همه‌جانبه روستاها محسوب می‌شود و از اولویت‌های دولت سیزدهم است.

وی افزود: البته در شهرها اپراتورها اقدامات توسعه‌ای را از محل منابع خود انجام می‌دهند و این اداره‌ کل ناظر بر عملکرد آنهاست، در برخی مناطق شهری نقایص یا نقاط کور تلفن همراه وجود دارد که با ایجاد سایت‌های جدید نسبت به رفع مشکلات اینترنتی اقدام می‌کنیم.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی گفت: حل این مشکلات در شهرهای استان اولویت‌بندی شده و به دنبال رفع آنها هستیم.

وی یکی از کارکردهای مهم شبکه ملی اطلاعات را اتصال به اینترنت جهانی روی بستر پایدار بیان کرد و افزود: یکی از اولویت‌های اصلی دولت سیزدهم اتصال روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات است.

بر همین اساس از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۱۶۳ روستای استان با اعتبار ۱۸۰ میلیارد تومان و جمعیت ۱۶ هزار خانوار به شبکه ملی اطلاعات متصل شده‌اند.

بهی گفت: در این مدت ۹۰ سایت توسعه شبکه ملی اطلاعات در نقاط مختلف خراسان جنوبی راه‌اندازی شده که نقش موثری در ارتقای وضعیت ارتباطی استان داشته است.

وی افزود: از این تعداد ۳۵ سایت جدید توسعه شبکه تلفن همراه و اینترنت پرسرعت احداث و راه‌اندازی شده همچنین ۵۵ سایت تلفن همراه روستایی برای برقراری اینترنت پرسرعت همراه به فناوری بالاتر ارتقا یافته‌ است.

بر این اساس از ابتدای دولت سیزدهم به‌طور میانگین هر ماه ۲ سایت جدید توسعه شبکه تلفن و اینترنت همراه در روستاهای استان احداث شده است.

گسترش ارتباطات از شهرها تا ۹۰ درصد روستاهای خراسان جنوبی

۷۰ درصد روستاهای خراسان جنوبی وصل به شبکه ملی اطلاعات

طبق آخرین آمار در خراسان جنوبی هزار و ۷۷۶ آبادی دارای سکنه وجود دارد که ۹۱۸ روستا با جمعیت بالای ۲۰ خانوار است و ۷۰ درصد این روستاها به شبکه ملی اطلاعات متصل و از اینترنت برخوردار هستند.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی گفت: برای تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار باقیمانده نیز اتصال به شبکه ملی اطلاعات برنامه‌ریزی شده و به اپراتورها ابلاغ و هدف‌گذاری شده تا پایان سال ۱۴۰۲ بیش از ۹۵ درصد و چه بسا ۱۰۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان را به شبکه ملی اطلاعات متصل کنیم.

وی ادامه داد: برای اتصال این روستاها باید ۹۳ سایت جدید و ارتقای ۸۵ سایت را اجرایی کنیم تا اکثر روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند.

بهی گفت: همچنین تلاش و هدف‌گذاری ما این است که تا پایان سال جاری با احداث ۲۰ سایت جدید توسعه شبکه تلفن و اینترنت پرسرعت همراه و ارتقای ۳۰ سایت به فناوری بالاتر پوشش شبکه ملی اطلاعات را در روستاهای خراسان جنوبی به ۸۰ درصد برسانیم.

وی بیان کرد: شاید هفتگی بین چهار تا پنج روستای استان به شبکه ملی اطلاعات متصل می‌شود و سرعت کار ما در زمینه گسترش چتر شبکه ملی اطلاعات با همراهی دولت در تامین اعتبار بسیار بالاست.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی با اشاره به اینکه وسعت زیاد و تراکم پایین جمعیت خراسان جنوبی ایجاد و توسعه زیرساخت‌های ارتباطی را هزینه‌بر می‌کند گفت: اگرچه این مشکلات روند کارمان را کُند می‌کند اما دلیلی برای اتصال روستاها به شبکه ملی اطلاعات نیست.

به گفته وی گاهی برای اتصال اینترنت یک روستای دورافتاده استان سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار مورد نیاز است.

وی افزود: این طرح‌ها از محل اعتبارات طرح ملی توسعه ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اجرا می‌شود، هزینه احداث هر سایت جدید اینترنت سه میلیارد و ۵۰۰ میلیارد تومان است و ارتقای سایت‌ها به یک میلیارد و ۵۰۰ میلیارد تومان و گاهی ۲ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی گفت: گاهی در برخی مناطق برای اینکه سایت‌ها جمعیت بیشتری را پوشش دهند در نقاط صعب‌العبور اجرا می‌شود که انتقال برق و جاده دسترسی به سایت‌ها هزینه‌های نامتعارفی را تحمیل می‌کند.

وی تصریح کرد: تجهیزاتی که در سایت‌های روستایی استان نصب می‌شود، با کیفیت و از سرعت بالایی برخوردار است همچنین از همه اپراتورها خواسته شده که خدمات با کیفیت و سرعت بالای اینترنت به مردم ارائه دهند.

بهره‌مندی ۳۰ درصد روستاهای زیر ۲۰ خانوار از شبکه ملی اطلاعات

آمارها نشان می‌دهد در روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان، ۸۹ هزار خانوار ساکن هستند که ۸۰ درصد این خانوارها به خدمات شبکه ملی اطلاعات دسترسی دارند و مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی درباره روستاهای زیر ۲۰ خانوار گفت: ۶ هزار خانوار در این روستاها داریم که طبق تکالیف قانونی اتصال اینترنت این روستاها در اولویت وزارتخانه نیست.

وی افزود: اما ۳۰ درصد روستاهای زیر ۲۰ خانوار در مجاورت روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات متصل شده‌اند و گاهی برخی روستاها جمعیت زیادی ندارند اما با روستاهای اقماری جمعیت بالایی می‌شوند که اتصال برخی از این روستاها هم در دستور کار ما قرار دارد.

بهی گفت: تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار خراسان جنوبی یک نوع ارتباط را دارند و فقط ۴۰ روستای بالای ۲۰ خانوار استان تلفن خانگی ندارند اما تکلیف دولت در ارتقای فناوری برتر یعنی تلفن همراه در روستاهای بالای ۲۰ خانوار در حال انجام است.

گسترش ارتباطات از شهرها تا ۹۰ درصد روستاهای خراسان جنوبی

۷۰ درصد پهنای باند خراسان جنوبی استفاده نمی‌شود

پهنای باند ورودی به استان که توسط شرکت ارتباطات زیرساخت تامین می‌شود، حدود ۱۸۰ گیگابیت بر ثانیه است و به گفته این مقام مسوول بیش از ۷۰ درصد ظرفیت پهنای باند ورودی استان خالی است و استفاده نمی‌شود یعنی به هر ظرفیتی که مردم از اینترنت استفاده کنند، پهنای باند آن در خراسان جنوبی موجود است.

اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی یکسری تسهیلات با هدف حمایت از کسب و کارهای حوزه فناوری اطلاعات و توسعه کاربری‌های مبتنی بر فناوری اطلاعات از محل بند "الف" تبصره ۱۸ قانون بودجه را نیز پرداخت می‌کند.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی گفت: ۳۲ میلیارد تومان به این بخش اختصاص یافته که از این مقدار ۲۶ میلیارد تومان تسهیلات در حوزه فناوری اطلاعات جذب و پرداخت شده و تا پایان سال جاری بقیه این تسهیلات را جذب خواهیم کرد.

وی اظهار داشت: خراسان جنوبی با جذب ۸۰ درصدی این تسهیلات از استان‌های پیش‌رو در جذب تسهیلات بند "الف" تبصره ۱۸ است.

در حال حاضر ۱۰۰ دفتر پیشخوان شهری و ۲۰ دفتر آی سی تی روستایی در استان دایر است که برای تسهیل دسترسی مردم به خدمات دستگاه‌های اجرایی و کاهش مراجعات به ادارات مجوز این دفاتر صادر می‌شود و در مورد توسعه دفاتر پیشخوان روستایی آمادگی صدور مجوز جدید وجود دارد.

افزایش ضریب نفوذ تلفن ثابت از ۳.۳ درصد به ۱۰۰ درصد

مدیر شرکت مخابرات منطقه خراسان جنوبی درباره تلفن ثابت گفت: در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی ضریب تلفن ثابت در استان ۳.۳ درصد بود و تنها ۴۹ روستای استان دارای ارتباط تلفن بودند.

اسماعیل میری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: آن زمان پنج هزار تلفن منصوبه در استان داشتیم که از این تعداد سه هزار و ۱۴۶ تلفن مشغول به‌کار بود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تلفن ثابت در تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان وجود دارد گفت: حتی برخی روستاهای در مجاورت روستاهای بزرگ یا دارای جمعیت اقماری هم از نفوذ تلفن ثابت برخوردار هستند.

مدیر شرکت مخابرات منطقه خراسان جنوبی بیان کرد: در حال حاضر ۳۶۰ هزار مشترک تلفن ثابت در استان داریم که از این تعداد ۲۹۵ هزار فعال و مجموع مشترکین ۲۲۰ هزار شهری و ۷۵ هزار روستایی است.

وی افزود: براساس برنامه چهارم توسعه تکلیف ما انتقال تلفن ثابت به روستاهای بالای ۲۰ خانوار بوده که این اقدام به‌طور کامل انجام شده است و ۱۰۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار خراسان جنوبی از تلفن ثابت برخوردار هستند.

خراسان جنوبی با ۱۱ شهرستان بیش از ۸۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و حدود ۴۱ درصد جمعیت استان در مناطق روستایی سکونت دارند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 11 =