کد خبر: 35974
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۶
کشاورزی

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان با تایید اینکه در شرایط فعلی برای آبان‌ماه نمی‌توان حقابه کشاورزان شرق اصفهان را تحویل دهیم، گفت: امیدوار به بارندگی‌های پیش‌رو هستیم تا بتوانیم در مقطعی آب به کشاورزان تحویل دهیم.

به گزارش روستانیوز به نقل از ایسنا، مهران زینلیان درباره وعده تحویل حقابه کشاورزان شرق اصفهان در نیمه دوم آبان‌ماه که پیش‌تر داده شد، اظهار کرد: الماسوندی، رئیس حوضه زاینده‌رود طی مصاحبه‌ای در این خصوص اعلام کرد که به دلیل نداشتن ذخیره مناسب پشت سد زاینده‌رود، نمی‌توان حقابه کشاورزان را تحویل دهیم.

وی با تأکید بر اینکه اکنون اولویت ما تأمین آب شرب است، تصریح کرد: وقتی آبی نداشته باشیم، نمی‌توان به کشاورزان آب تحویل دهیم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان درباره وضعیت منابع آبی استان، گفت: امیدوار به بارندگی‌های پیش‌رو هستیم تا بتوانیم در مقطعی آب به کشاورزان تحویل دهیم، اما اکنون نمی‌توان حقابه کشاورزان را تحویل دهیم.

وی با تایید اینکه در شرایط فعلی برای آبان‌ماه نمی‌توان حقابه کشاورزان شرق اصفهان را تحویل دهیم، درباره پمپاژ آب از کوهرنگ به سمت اصفهان، اظهار کرد: ما به‌عنوان یکی از مطالبات استان اصفهان این موضوع را از وزارت نیرو پیگیر هستیم و این درخواست اصلی استان از وزارت نیرو است که به تعهدات خود عمل کند و مدیریت استان همچنان پیگیر است، اما اینکه این اتفاق رخ دهد یا خیر، را نمی‌دانم.

زینلیان توضیح داد: برخی مشکلات در استان بالادست وجود دارد که وزارت نیرو باید با رفع آنها، آب را از تونل سوم کوهرنگ پمپاژ و تحویل اصفهان دهند.

وی در پاسخ به سوالی درباره مدیریت آب موجود و اندک پشت سد زاینده‌رود، گفت: نگرانی‌هایی وجود دارد و با توجه به بارش‌ها طی این هفته و هفته جاری، امیدواریم این مشکل حل شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان تصریح کرد: اگر بارش داشته باشیم همانند سال گذشته که در بهمن‌ماه حقابه کشاورزان را تحویل دادیم، بنابراین می‌توان حقابه کشاورزان را به زمان دیگری موکول کنیم.

به گزارش ایسنا، نیمه مهرماه امسال علیرضا الماسوندی در جریان سفر به اصفهان به کشاورزان اصفهان وعده داده بود که در آبان‌ماه حقابه کشت پاییزه کشاورزان شرق اصفهان را تحویل دهد.

رئیس هیئت مدیره اتاق اصناف کشاورزی شهرستان اصفهان با اشاره به وعده رئیس حوضه آبریز زاینده‌رود برای تحویل حقابه کشاورزان اصفهان در پاییز و آبان امسال به ایسنا گفته بود که طی دو روز پایانی هفته گذشته (۱۵ مهرماه) چند جلسه با الماسوندی، رئیس حوضه آبریز زاینده‌رود برگزار شد و عصر جمعه در تعاونی روستایی وجاره این مقام مسئول در جمع کشاورزان این وعده را داد تا در سال آبی جدید، آب مورد نیاز کشت غله شرق اصفهان را فراهم کند.

به گفته حسین وحیدا قرار بود در پاییز اول و آبان‌ماه آب تحویل کشاورزان شرق اصفهان داده شود، اما با توجه به اینکه ذخیره سد زاینده‌رود مطلوب نیست و باید آب کشت غله را از منابع دیگری تامین کنند، احتمال تاخیر ده روزه در آبان وجود دارد، اما به طور قطع در پاییز آب تحویل کشاورزان شرق اصفهان داده می‌شود، همچنین اگرچه شرایط سد زاینده‌رود مناسب نیست، اما مطابق پیش‌بینی هواشناسی آذر امسال بارش‌های خوبی پیش‌رو خواهیم داشت، بنابراین در این شرایط وقتی کشاورزان کشت خود را انجام دهند تا اسفندماه و یا عید ۱۴۰۲ نیاز به آب نخواهند داشت و تا آن روز شرایط خوب خواهد شد.

چند روز پیش نیز حسین وحیدا در این باره به خبرگزاری مهر گفت که مدیر حوضه آبریز زاینده رود ۲۵آبان‌ماه را موعد بازگشایی آب برای نوبت اول کشت پاییزه اعلام کرد و کشاورزان اصفهانی به وعده ایشان اعتماد کردند.

با این وجود این خبر به سرعت تکذیب شد و رئیس حوضه آبریز زاینده‌رود به ایرنا اعلام کرد که مخزن سد زاینده‌رود در زمان حاضر از نظر سال‌های دوره آماری وضعیت بدی دارد و با توجه به پیش بینی سازمان هواشناسی، شرایط خوبی برای بارش‌ها هم مُتصور نیست. بنابراین باتوجه به اینکه شرایط کنونی مخزن سد زاینده‌رود مناسب نیست، این امکان وجود ندارد که بتوانیم همه نیازهای آبی خود را از این طریق مُرتفع کنیم و سیاست وزارت نیرو هم این است که جیره‌بندی و قطعی آب نداشته باشیم.

به گفته علیرضا الماسوندی، شرطی که برای این بازگشایی مشخص شده بود که تحقق نیافت و در مقابل شرطی را هم که کشاورزان اصفهان تقبل و امضا کرده بودند نیز انجام نشد. اکنون بیش از ۲۰ روز زمان را از دست داده‌ایم و در این مدت، آبی را که باید پشت سد ذخیره می‌کردیم تا می‌توانستیم برای آن برنامه‌ریزی کنیم، ذخیره نکرده‌ایم.

این مقام مسئول تصریح کرد که هر قولی دوطرفه است، آب مورد نظر ما باید از نیمه مهر وارد مدار می‌شد تا ارزش بهنگام داشته باشد و ما در آن زمان هم اعلام کردیم که در صورت ورود آب به مدار می‌توانیم برای آن برنامه‌ریزی کنیم اما این اقدام صورت نگرفت بنابراین الان هم نمی‌توانیم آن را تامین کنیم. میزان ذخیره آب استان و مصرف آن در حوزه آشامیدنی مشخص است و ما نمی‌توانیم بگوییم چون قول داده‌ایم پس باید به آن عمل کنیم. قول آن روز ما بر اساس یک قرار بود، اما مُحقق نشد بنابراین وقتی که آن زمان نتوانستیم مخزن را آبگیری کنیم به طور طبیعی الان هم نمی‌توانیم آبی به کشاورزان بدهیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =