در ادامه به برخی فواید این ماده خوراکی اشاره میشود:
1- افزایش رشد مو: از آنجا که تخمه آفتابگردان حاوی مقدار زیاد ویتامین E است میتواند به داشتن موهای ضخیم و مشکی کمک کند. ویتامین E نه تنها موجب بهبود جریان خون به پوست و فرق سر میشود، بلکه موجب افزایش منبع مواد مغذی ریشههای مو نیز میشود و بدین ترتیب به رشد مو کمک میکند.
2- کاهش سطح کلسترولLDL : دانه آفتابگردان حاوی فیتوسترولهای است که به کاهش کلسترول بد LDL کمک میکند. همچنین وجود اسیدهای چرب ضروری نقش اساسی در تنظیم کلسترول، و درنتیجه کاهش ریسک بیماریهای قلبی دارد.
3- کاهش علائم دوره عادت ماهانه: تخم آفتابگردان مملو از آنتیاکسیدان، ویتامین E و منبع خوب منیزیم است و ازاینرو به تنظیم انقباض ماهیچهها کمک کرده و به مقابله با نوسانات اخلاقی و دردهای شکمی دوره عادت ماهامه کمک میکند. وانگهی این دانهها به حفظ میزان آهن بدن نیز کمک میکند.
4- کمک به حفظ میزان کلسیم بدن: نوشیدن یک لیوان شیر گاو به اندازه خوردن ۱۰۰ گرم تخمه آفتابگردان کلسیم بدن در حدود ۱۲۰ میلیگرم را تامین میکند.
5- تقویت سیستم ایمنی بدن: وجود مقادیر زیاد سلنیوم در دانه آفتابگردان به تصفیه رادیکالهای آزاد منجر میشود و به حفاظت از سلولها در مقابل آسیب و صدمه کمک میکند. خوردن تخمه آفتابگردان نهتنها موجب تقویت سیستم ایمنی بدن، بلکه موجب کاهش ریسک ابتلا به عفونتها نیز میشود.