به گزارش روستانیوز، محمد دومیرایی در پاسخ به اینکه راهکارهای جلوگیری از تولید عسل تقلبی در کشور چیست، اظهار داشت: تغییر در شاخصها و استانداردهای تولید عسل که مربوط به سال 1392 است، میتواند منجر به شناسایی بیش از نیمی از عسلهای تقلبی در کشور شود.
دومیرایی در ادامه گفت: همچنین اتحادیه سراسری کشور باید بهعنوان نماینده صنفی و نماینده بخش خصوصی در خصوص این امر عمل کند، ولیپنج سال است که باوجود تمام درخواستهای ما هیچ اقدامی نکرده و در بخش دولتی نیز آقای اکبرپور، رئیس دفتر زنبورعسل و آقای دماوندینژاد، معاون وزیردر امور تولیدات دامی، به کمک تشکلها برای حل این مشکل نیاز دارند.
وی در مورد دلایل گسترش تولید عسلهای تقلبی در کشور گفت: عدم وجود آزمایشگاه مرجع، روشهای آزمایشگاهی ثابت، مواد ثابت برای بررسی آنالیز عسل در آزمایشگاه،نبود استاندارد جامع و درست، فقدان درجهبندی اصولی تعیین کیفیت و همچنین عدم پیگیری اتحادیه سراسری کشور باوجود تشکیل کارگروه استاندارد عسل و نبود قانون درست برای برخورد با متخلفان تولید عسل تقلبی و شبه عسل، از جمله عواملیاست که باعث گسترش تولید عسلهای تقلبی در کشور شده.
دومیرایی ادامه داد: با توجه به عدمتغییر شاخصها و استانداردها از سال 1392 و همچنین عدم وجود آزمایشگاه تشخیص اصل و فرعبودن عسل، تمام تولیدکنندهها با رعایت آیتمهایی میتوانند بهراحتی عسل و شبه عسل تقلبی تولید کنند، چون به توجیه خودشان با تولید عسلهای تقلبی کسی معتاد و کشته نمیشود.
وی گفت: در حال حاضر کارخانههای تولیدکننده شبه عسل در کشور وجود دارد و ما نمیتوانیم علیه آنها اقدام قانونی کنیم، چون عسل را به آزمایشگاه میدهند و آزمایشگاه تأیید میکند، چون استانداردهای ما قدیمی و کهنه است.
این کارشناس صنعت زنبورداریدر مورد علتهای عدم تغییر استانداردهای عسل از سال 1392 گفت: برای تغییر در استانداردهای تولید عسل مربوط به سال 1392 اتحادیه کشور همکاری نکرد و در جلسات شرکت نکردند، حتی حاضر شدیم هزینه رفتوآمد آنها را بدهیم، ولی قبول نکردند.
دومیرایی در مورد خروج عسل از کشور گفت: ما سومین کشور مصرفکننده عسل با بالاترین میزان سرانه مصرف یعنی به ازای هر ایرانی 400گرم عسل در دنیا هستیم،ولی بهترین عسلهای ما در حال خارج شدن از کشور است و بدون توجه بهسلامتی مصرفکنندگان شبه عسل و عسل تقلبی به مردم میدهند.
این کارشناس صنعت زنبورداری با اشاره به مشکلات زنبورداران در تأمین شکر گفت: با توجه به ارزشافزودهای که توسط وزارت جهادکشاورزی برای شکر گذاشته شده، روزبهروز قیمتش در حال افزایش است.
دومیرایی ادامه داد: در حال حاضر تمام سرمایهگذاران بخش خصوصی و افراد به دنبال خریدشکر هستند، چون قیمت شکر به 20هزار تومان خواهد رسید و در حال حاضر هم زنبورداران به دلیل عدم حمایت بخش دولتی، شکر را با قیمت 14تا16هزار تومان در استانهای مختلف خریداری میکنند.