فلسفی

مدیر کل دفتر نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی گفت: با یک برنامه 20 ساله سهم یک درصدی ایران را در صنعت حلال در جهان می توانیم به 10 درصد برسانیم.

به گزارش روسنا (روستانیوز) پیمان فلسفی مدیر کل دفتر نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی امروز در جمع هیئت امنای بازار (سرمایه‌گذاران، تجار، کارخانه‌داران) درباره صنعت حلال گفت: وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی اصلی از حدود 20 سال گذشته تاکنون نظارت شرعی ذبح و صیادی را به عهده گرفته است؛ این امر از سوی مقام معظم رهبری برما تکلیف شده و جزو وظایف حاکمیتی است.

وی درباره جایگاه صنعت حلال ادامه داد: ایران دارای ظرفیت های عظیمی است اما این درحالی است که اگر فردی در این راه بخواهد سرمایه گذاری کند، موانع بسیاری را در مقابل خود می بیند بنابراین ترجیح می دهد که تنها مسیر را ادامه بدهد.

*در جهان اسلام اصل موضوع صنعت حلال از مباحث دینی و اعتقادی نشات می گیرد

مدیرکل دفتر نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه قانون نظارت شرعی بر ذبح و صید سال 87 تصویب شد، عنوان کرد: در این قانون به موضوع تجارت، سرمایه گذاری بخش خصوصی و ... در معقوله حلال اشاره شده است؛ در جهان اسلام اصل موضوع صنعت حلال از مباحث شرعی، دینی و اعتقادی نشات می گیرد.

*کشورهای عمارات، ترکیه، مالزی و عربستان در صنعت حلال پیشرو هستند

وی ادامه داد: امروزه در دنیا غذای حلال (60 درصد) سهم بسیاری را به خود اختصاص داده است اما علاوه بر غذای حلال، صنایع دیگری هم از جمله دارو، پوشاک، لوازم آرایشی و بهداشتی، خدمات بانکداری و گردشگری و ... تحت تاثیر صنعت حلال هستند.

فلسفی با تاکید بر اینکه بیشترین سهم از صنعت حلال مربوط به غذا است، تصریح کرد: کشورهایی همچون عمارات، ترکیه، مالزی و عربستان در این صنعت پیشرو هستند، در کشور مالزی بر روی محصول نمک و آب معدنی نشان حلال مالزی درج شده است.

مدیرکل دفتر نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد: در بحران سوریه، روسیه و ترکیه ما بازار مواد غذایی خود را از دست دادیم چراکه استاندارهای لازم را رعایت نکردیم؛ در مقطعی از زمان به واسطه مسائل سیاسی قطر هم حذف شد و برای تامین مواد غذایی به ایران روی آورد اما غذای ایرانی برند حلال نداشت و حتی از سوی قطر هم پذیرفته نشد.

*4هزار میلیارد دلار گردش مالی صنعت حلال در دنیاست

فلسفی با تاکید بر اینکه گردش مالی صنعت حلال در دنیا 4 هزار میلیارد دلار است، گفت: این در حالی است که تمام محصولات ایران حلال است اما از از این میزان زیر یک درصد سهم دارد.

مدیر کل دفتر نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در این صنعت با دنیا فاصله بسیاری داریم، ادامه داد: اکنون بسیاری از محصولات حلال را از سایر کشورها وارد می کنیم.

وی تاکید کرد: طی یک برنامه 20 ساله سهم یک درصدی ایران را در جهان می توانیم به 10 درصد برسانیم.

فلسفی عنوان کرد: برای رسیدن به نتیجه مطلوب باید مسیر سختی را طی کنیم، لازم است از تجربیات کشورهایی همچون مالزی، روسیه و ترکیه استفاده کرد.

*مالزی سکاندار صنعت حلال در دنیاست

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در سال 1960 آمریکا اولین برند حلال را صادر کرد، گفت: چین هم جزو کشورهایی است که گواهی حلال صادر کرده است، سپس کانادا و مالزی که اکنون 30 سال است که سکاندار صنعت حلال است.

فلسفی خاطرنشان کرد: بر اساس استاندارد حلال، ایران نمی تواند از محصولات مالزی استفاده کند چراکه بر اساس احکام شریعت تنها 4 مذهب را اعمال کرده است و فقه جعفری را در نظر نگرفته و فقها آن محصول را حرام اعلام کرده اند این در حالی است که سازمان کنفرانس در اسمیک استاندارد حلال را بر اساس 8 مذهب تعریف کرده است.

*لزوم تسهیل گری و حمایت دولت از سرمایه‌گذاران در صنعت حلال  

وی عنوان کرد: در حال حاضر زیرساخت ها برای واردات و صادرات فراهم است، باید در این راستا نگرش سیستماتیک داشته باشیم.

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه بسیاری از همایش هایی که با موضوعیت صنعت حلال برگزار می شود، جنبه نمایشی دارد، ادامه داد: رقبای سرسختی در این صنعت در داخل کشور وجود دارد که ممانعت در کار را ایجاد کرده اند اما همه باید یک محوریت را بپذیرند و در کنار یکدیگر کار کنند.

فلسفی با تاکید براینکه باید با نگرش تخصصی درباره صنعت حلال وارد کار شد، ادامه داد: در این راستا، تسهیل گری، نظارت و حمایت از سرمایه گذار نیز به عهده دولت است.

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه دارای قدرت و اختیار هستیم و می توانیم راه سرمایه گذاران را تسهیل کنیم، ادامه داد: کارهای زیربنایی، آموزشی و توانمندسازی تا فراهم کردن زیرساخت ها باید انجام شود؛ دولت هم باید امکانات را برای ما فراهم کنید اگر سرمایه گذاران به درستی در این راه قدم بردارند و اگر شرایط استفاده برای صدور گواهینامه وجود داشته باشد، قطعا اعمال می کنیم.

فلسفی خاطرنشان کرد: با برنامه ریزی دقیق می توان راه پیشرفت را هموار کرد، کسانی که الان حرفی برای گفتن دارند حداقل 40 سال است که فعالیت خود را آغاز کرده اند و اکنون در جایگاه مطلوب ایستاده اند.

وی عنوان کرد: در حال حاضر کشور افغانستان در فرآینده صدور مجوزها از ایران پیشی گرفته است؛ بسیاری از مجوزها در اختیار ماست با وجود اعتماد دوطرفه می توانیم بسیاری از کارها را با نتیجه مطلوب به سرانجام برسانیم.

براساس این گزارش، در این نشست که با حضور مدیر کل دفتر نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، عده ای از سرمایه گذاران و تجار حضور داشتند که به بیان وجود برخی موانع و مشکلات در رابطه با صنعت حلال پرداختند.

به گفته یکی از سرمایه گذاران، افق 1404 تنها یک برنامه کلی است و مصداق و جزئیات ندارد. باید در 31 استان تمامی زیرساخت ها و ظرفیت ها برای سرمایه گذاری در صنعت حلال فراهم شود.

سرمایه گذاران اعلام آمادگی کردند که برای پیشرفت صنعت حلال در کشور آمادگی کامل دارند. اما در این راستا کمک هرچه بیشتر دولت را خواستار شدند.

این سرمایه داران همچنین به وجود حدود 600 تا 900 مدیر اجرایی اشاره کردند که بیش از 2 دهه تجربه اجرایی دارند. آن ها همچنین گفتند که ایران خانه ماست. امروز دوره برگزاری نمایشگاه نیست بلکه باید عمل کنیم.

فراهم نبودن بستر مناسب برای شکل گیری صنعت حلال، سهم اندک و جایگاه ایران در بازار جهانی، وجود برخی موانع برای صدور مجوز و ... از جمله مواردی بود که سرمایه گذاران به آن اشاره کردند.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 4 =