زنان روستایی

مشاور وزیر و مدیر کل زنان روستایی و عشایری وزارت جهاد کشاورزی، از اختصاص ۵ میلیارد تومان اعتبار برای آموزش زنان روستایی و عشایری در سال آینده خبر داد.

به گزارش روسنا (روستانیوز)، فروغ السادات بنی‌هاشم در نشست با رئیس و مدیران سازمان امور عشایر ایران و اعضای فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی از اختصاص ۵ میلیارد تومان اعتبار برای آموزش زنان روستایی و عشایری در سال آینده خبر داد و گفت: در سال ۹۵ این میزان بودجه سه میلیارد تومان بود که برای سال ۹۸، پنج میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

وی افزود: تشکیلات زنان روستایی و عشایری در وزارت جهاد کشاورزی از سال ۱۳۷۲ ایجاد شده است، ولی تامین بودجه لازم همیشه از منابع دیگر همچون شورای عالی عشایر و اعتبارات آموزشی به این بخش اختصاص می‌یافت اما از سال ۹۵ ردیف بودجه‌ای برای آموزش زنان روستایی اختصاص یافت که خوشبختانه امسال مجوز داده شد و در کمیسیون آموزش مجلس نیز تصویب شد که این میزان اعتبار برای آموزش زنان عشایری نیز صرف شود.

مدیرکل زنان روستایی و عشایری وزارت جهادکشاورزی با بیان این که فرصت‌های مناسبی در برنامه ششم توسعه برای زنان ایجاد شده است، خاطرنشان کرد: وقتی می‌خواهیم برای زنان روستایی و عشایری برنامه دهیم، معمولاً مقاومت وجود دارد اما خوشبختانه در برنامه ششم توسعه برای زنان فرصت‌های مناسبی بوجود آمده است که باعث ایجاد تحول و تحرک بیشتر در دستگاه‌ها شده است.

بنی‌هاشم با بیان این که قانون بهبود فضای کسب و کار نتایج ارزشمندی برای زنان روستایی و عشایری دارد، اظهار داشت: این قانون کلیه استاندارها و شهرداری‌ها را موظف کرده برای توزیع مشاغل خانگی، بازارهای وطنی ایجاد کنند که امیدواریم به این امر مهم توجه بیشتری صورت گیرد.

وی بر تربیت و آموزش تسهیلگران روستایی تاکید کرد و افزود: در قانون برنامه ششم توسعه‌، بندی وجود دارد که ۱۰۰هزار تسهیلگر روستایی تربیت شوند، که متاسفانه در این خصوص چندان اقدامی صورت نگرفته است.

مدیرکل زنان روستایی و عشایری وزارت جهاد کشاورزی در خصوص قانون حمایت از اشتغال روستاییان و عشایر یادآور شد: متاسفانه دستورالعمل‌های این قانون سنگین و سخت است و به هیچ وجه روستاییان و عشایر نمی‌توانند از آن بهره‌ای ببرند.

سال ۹۸ بهترین فرصت برای صادرات صنایع دستی عشایر است

معصومه آقاپور علیشاهی نایب رئیس کمیسیون زنان مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: در بودجه سال ۹۸ تسهیلاتی برای افزایش صادرات غیرنفتی دیده شده و این بهترین شرایط برای عرضه صنایع دستی عشایر در خارج از کشور است.

وی با تاکید بر برگزاری جلساتی با وزارت صنایع، معدن و تجارت در رابطه با برگزاری نمایشگاه در خارج از کشور افزود: بهتر است برای ورود به فضاهای نمایشگاهی پس از بازارسنجی، اجناس و تولیدات عشایر عرضه شود.

وی با بیان این که زنان روستایی و عشایری برای فراکسیون زنان مجلس اهمیت زیادی دارند، گفت: عشایر و روستاها باید در کنار هم مورد توجه قرار گیرند زیرا طرح‌هایی که در آن کلمه روستایی باشد و به صحن علنی مجلس بیاید، امکان تصویب آن خیلی بالا می‌رود.

نایب رئیس کمیسیون زنان مجلس شورای اسلامی با بیان این که از محل سرمایه‌های اجتماعی وزارت نفت هم می‌توانیم برای عشایر کمک بگیریم، افزود: همچنین باید پیگیری کنیم تا فضای ارتباطی و آنتن‌دهی تلفن‌های همراه در مناطق عشایری بهبود یابد.

وی در رابطه با مدارس عشایری نیز گفت: از کسانی که به عنوان خیرین مدرسه‌ساز هستند، بخواهید برای مدارس عشایری تجهیزات تامین کنند.

مطالبات زنان روستایی و عشایری در حوزه آموزش، بهداشت و درمان در مجلس پیگیری می‌شود

رئیس فراکسیون زنان مجلس نیز در این نشست گفت: نباید زنان عشایری و روستایی مظلوم واقع شوند و باید تمام مطالبات زنان روستایی و عشایری در حوزه آموزش، بهداشت و درمان و صنایع دستی در کمیسیون‌های مجلس پیگیری شود.

فریده اولادقباد افزود: قوانین بسیاری را در برنامه ششم در حوزه زنان تصویب کرده‌ایم که نیازمند پیگیری و اجرایی شدن در سطح دستگاه‌ها، وزارتخانه‌ها و سازمان‌هاست.

وی با اشاره به این که زنان نماینده در کمیسیون‌های تخصصی مجلس و کمیته‌های تخصصی فراکسیون زنان حضور دارند، گفت: فراکسیون زنان مجلس صرفاً دغدغه زنان شهری را ندارد و تنها مطالبه‌گر زنان شهری نیست بلکه ما پیگیر مطالبات به حق همه زنان جامعه هم در شهر، هم در روستا و هم در جامعه عشایری هستیم.

اولادقباد ادامه داد: نقش زنان روستایی و عشایری در تولید ناخالص داخلی کشور بسیار مهم است و امیدواریم بتوانیم نقش این زنان را در اقتصاد کشور بر اساس آمارها و تولید ناخالص داخلی، هم در رسانه ملی و هم در صحن علنی مجلس تبیین کنیم.

رئیس فراکسیون زنان مجلس با بیان این که رویکرد فراکسیون زنان مجلس نظارت بر حسن اجرای برنامه ششم توسعه است، بیان داشت: بند "د" ماده ۱۰۲ مربوط به حمایت و توسعه بیمه سلامت در بیمه پایه و تکمیلی برای زنان در کلیه مراحل دوران بارداری است که می‌توانید در حوزه زنان روستایی و عشایری نیز آن را پیگیری کنید.

وی خواستار ارائه پیشنهادها در خصوص اختصاص ردیف مستقل و افزایش اعتبار در حوزه زنان عشایری به فراکسیون زنان مجلس و کمیسیون‌ها شد و افزود: قطعاً بانوانی که در کمیسیون بودجه حضور دارند از این پیشنهادها حمایت خواهند کرد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس ادامه داد: بودجه سال ۹۸، بودجه‌ای در حال تحریم، بحرانی و انقباضی است لذا باید بر اساس این بودجه و ضروریات کشور پیشنهادها را اولویت‌بندی کنید.

اولاقباد اظهار امیدواری کرد: تعاملی بین سازمان امور عشایر و سازمان میراث فرهنگی در خصوص عرضه صنایع دستی، هم در بازارهای داخلی و هم در بازارهای فراملی، صورت گیرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 4 =