گندم

مدیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان بافت از برگزاری مراسم سنتی گندم‌کوبی با قدمتی بیش از صد سال در روستای انجرک این شهرستان خبر داد.

به‌ گزارش روستانیوز نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان، علی نجفی چهارشنبه ۱۹ مردادماه ۱۴۰۱ با اشاره به اینکه این مراسم سنتی هر ساله در ایام ماه محرم و توسط عزاداران حسینی شهرستان بافت برگزار می‌شود، اظهار کرد: «در این مراسم اهالی روستای انجرک گندم‌های درو شده را در آب خیس کرده و روی گلیم بزرگی می‌ریزند تا کمی خشک شوند سپس با چوب‌های مخصوصی بر روی آنها می‌کوبند تا پوست از آنها جدا شود.»

مدیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان بافت افزود: «گندم‌های تمیزشده را به وسیله آسیاب‌های قدیمی به صورت آرد درآورده و برای آش نذری آماده می‌کنند.»

او ادامه داد: «این آش نذری که با ختم صلوات همراه است در بین تمامی مردم روستای انجرک توزیع می‌شود.»

نجفی خاطرنشان کرد: «هرساله در ایام ماه محرم در روستاهای مختلف شهرستان بافت مراسم و آیین‌های مذهبی ویژه‌ای برپا می‌شود که هرکدام از آنها ارزش ثبت در آثار ملی کشور را دارد.»

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 8 =