قالیبافی

رئیس بیمه اجتماعی روستایی و عشایری خراسان شمالی گفت: استقبال قالیبافان این استان از صندوق اجتماعی روستایی و عشایری کم رنگ بوده است.

به گزارش روستانیوز، محمدرضا غلامزاده در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه دولت طی یکی دو سال گذشته طرحی مبنی بر حمایت ۵ ساله از تعدادی از افراد سه دهک پایین جامعه، قالیبافان و تعدادی از مردم روستایی و عشایری داشت، اظهار کرد: طی این طرح قرار بود تا حق بیمه این افراد در این صندوق به صورت ۱۰۰ درصد پرداخت شود اما این طرح به مرحله اجرا در نیامد.

وی افزود: بر همین اساس بسیاری از قالیبافان منتظر بودند تا این طرح اجرایی و از مزایای آن استفاده کنند به همین دلیل بعد از عدم اجرای طرح مذکور استقبال چندانی نیز از این صندوق بیمه نکردند.

غلامزاده ادامه داد: در حال حاضر فقط ۷۵۰ نفر تحت پوشش این بیمه قرار گرفته اند و ۲۰۰ نفر نیز ثبت نام اولیه را انجام داده اما واریزی نداشته اند و احتمالا این افراد، کسانی بودند که در انتظار طرح مذکور بوده اند.

وی با تاکید بر اینکه صندوق بیمه اجتماعی روستایی و عشایری بهترین فرصت برای تحت پوشش قرار گرفتن قالیبافان، مردم روستایی و عشایری است، گفت: در واقع ۷۰ درصد از هزینه های بیمه را دولت و مابقی را خود فرد پرداخت می کند.

به گفته این مقام مسئول در سال مبلغ سه میلیون و ۲۰۰ هزار تومان توسط دولت برای یک فرد بیمه شده در این صندوق واریز می شود و شخص بیمه شده نیز باید رقم یک میلیون و ۵۹۶ هزار تومان را پرداخت کند.

وی تاکید کرد: افراد قالیباف در شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر این استان نیز می توانند تحت پوشش این بیمه قرار گیرند.

رئیس بیمه اجتماعی روستایی و عشایری خراسان شمالی گفت: در حال حاضر کمتر از۴۰ درصد از جمعیت روستایی مشمول عشایری و روستایی در این استان تحت پوشش این بیمه قرار دارند.

وی اظهار کرد: در این استان ۱۸۰ هزار نفر از جمعیت روستایی و عشایری خراسان شمالی که در فاصله سنی ۱۸ تا ۵۷ سال قرار دارند مشمول تحت پوشش قرار گرفتن این بیمه هستند که تاکنون ۶۹هزار نفر تحت پوشش قرار گرفته اند.

وی افزود: زمانی که این صندوق راه اندازی شد پیش بینی می شد که طی پنج سال تمامی جمعیت عشایری و روستایی مشمول، تحت پوشش این بیمه قرار بگیرند اما این هدف محقق نشد.

غلامزاده ادامه داد: عدم شناخت جمعیت روستایی و عشایری از این بیمه شاید یکی از عللی بوده که تاکنون سبب شده تا تمامی افراد تحت پوشش قرار نگیرند.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر در برخی از خانواده ها دو تا سه نفر مشمول تحت پوشش قرار گرفتن بیمه هستند اما هنوز این امر در میان خانواده ها فرهنگ سازی نشده است که هر نفر از اعضای خانواده می تواند بیمه داشته باشد و از مزایا و حقوق آن استفاده کند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 6 =