کد خبر: 610
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۸
تیلاپیا

تفاهم‌نامه همکاری برای ایجاد مرکز پرورش و تکثیر ماهی تیلاپیا در استان سمنان با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران و استاندار سمنان امضا شد.

به گزارش روسنا (روستانیوز)، معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران در این مراسم در جمع خبرنگاران با اشاره به میزان تولید انواع آبزیان در کشور گفت: امروز میزان تولید انواع آبزیان در کشور به ۱.۲ میلیون تن رسید.

حسن صالحی با اشاره به وضع تولید آبزیان و جایگاه جمهوری اسلامی ایران در زمینه شیلات اظهار داشت: به برکت انقلاب اسلامی میزان تولید انواع آبزیان در کشور در سال ۱۳۹۶ به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن رسیده است؛ در حالی که در سال ۱۳۵۷ میزان تولید آبزیان در کشور تنها ۳۳ هزار تن بود.

وی با بیان این که بر اساس برنامه ششم توسعه کشور برای سال ۱۳۹۷ تولید یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن انواع آبزیان هدفگذاری شده است، تصریح کرد: بر این اساس امروز در زمینه تولید آبزیان، از برنامه ششم توسعه جلو هستیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به سیاست این وزارتخانه و سازمان شیلات کشور برای افزایش تولید آبزیان در سال ۱۳۹۷ عنوان کرد: به طور حتم تا پایان امسال میزان تولید آبزیان در کشور از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن سال ۹۶ نیز فراتر خواهد رفت.

وی با اشاره به اقدامات جدید سازمان شیلات کشور برای افزایش تولید آبزیان در سراسر ایران تأکید کرد: پرورش ماهی در دریا و قفس یکی از جدیدترین اقداماتی است که در راستای افزایش تولید آبزیان در کشور در حال انجام است و این مهم ظرفیت تولید و پرورش حداقل یک میلیون تن ماهی در قفس های دریایی را برای کشور ایجاد می‌کند.

صالحی با بیان این که مطالعه این طرح به اتمام رسیده و اجرای آزمایشی آن نیز آغاز شده است، افزود: سال گذشته ۱۵ هزار تن ماهی دریایی در قفس‌های مستقر در دریاهای کشورمان تولید شده است و امسال نیز تولید ۳۰ هزار تومان ماهی در قفس را هدفگذاری کرده‌ایم.

رئیس سازمان شیلات ایران، توسعه پرورش میگو را یکی دیگر از سیاست‌های مهم این سازمان برای افزایش تولید آبزیان در کشور برشمرد و با اشاره به این که کار پرورش میگو در کشورمان از سال ۱۳۷۰ آغاز شده است، عنوان کرد: امروز در حالی بیش از ۴۰ هزار تن میگو در کشور تولید می‌شود که میزان تولید میگوی کشور در سال ۱۳۹۱ تنها ۱۰ هزار تن بود.

صالحی با اشاره به جایگاه جمهوری اسلامی ایران در ابعاد مختلف تولید و صید محصولات شیلاتی یادآور شد: امروز کشورمان در تولید ماهی «قزل‌آلا» جایگاه نخست دنیا و در صید «تن ماهیان» در اقیانوس هند نیز جایگاه دوم را دارد.

وی با بیان این که کشورمان در پرورش میگو در غرب آسیا جایگاه نخست را دارد، تصریح کرد: امروز در صید ماهی‌ها جایگاه نخست منطقه را داریم و این موفقیت‌ها روز به روز در حال افزایش است.

در حاشیه انعقاد این تفاهم‌نامه، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به اهمیت اجرای پروژه مهم ایجاد مرکز پرورش و تکثیر ماهی تیلاپیا در استان گفت: تکثیر و پرورش ماهی تیلاپیا در آب‌های شور و کم کیفیت قابل اجراست و این مهم با توجه به وضعیت منابع آبی استان سمنان بسیار اقتصادی است.

سیدحسن میرعماد با بیان این که بر اساس مطالعات انجام شده استان سمنان یکی از استان‌های مستعد پرورش ماهی تیلاپیا در کشور محسوب می‌شود، از برنامه‌ریزی سازمان جهاد کشاورزی این استان برای توسعه پرورش ماهی تیلاپیا در این استان خبر داد.

وی با اشاره به ملزومات احداث واحدهای تکثیر و پرورش ماهی تیلاپیا خاطرنشان کرد: برای تولید هر ۳۰۰ تن ماهی تیلاپیا در مزارع پرورش این نوع ماهی در یک دوره، حدود یک هکتار زمین مورد نیاز است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان سمنان با اشاره به این که دوره زمانی کم برای پرورش ماهی تیلاپیا یکی از مزیت‌های مهم این نوع ماهی نسبت به دیگر آبزیان است، تصریح کرد: بر این اساس اجرای طرح پرورش و تکثیر ماهی تیلاپیا در استان سمنان برای نخستین بار به صورت تجاری انجام می‌شود.

به گفته وی در این مرکز تکثیر و پرورش ماهی، سالانه بیش از ۲ میلیون قطعه بچه ماهی تیلاپیا و ۵۰۰ تن از این نوع ماهی به صورت پرواری تولید می‌شود.

میرعماد با اشاره به هزینه لازم برای ایجاد این مرکز تکثیر ماهی تیلاپیا تصریح کرد: برای تکمیل و بهره‌برداری از این مرکز پرورش ماهی بیش از ۵۰ میلیارد ریال اعتبار لازم است.

گفتنی است؛ با انعقاد این تفاهم‌نامه، استان سمنان به جمع استان‌های تولید کننده ماهی تیلاپیا در کشور می‌پیوندد.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 5 =