قارچ

دومین نشست هم‌اندیشی و تحقیقاتی تولیدکنندگان قارچ خوراکی کشور در دزفول امروز برگزار شد.

به گزارش خبرنگار اعزامی روسنا (روستانیوز) به دزفول، دومین نشست هم اندیشی و تحقیقاتی تولیدکنندگان قارچ خوراکی کشور در دزفول امروز برگزار شد.

در این نشست تفاهمنامه ای به مدت پنج سال بین موسسه علوم باغبانی وزارت جهاد کشاورزی و انجمن صنفی تولیدکنندگان قارچ خوراکی کشور برای انجام پروژه های تحقیقاتی به امضا رسید.

غلامرضا تقوی مدیر امور گلخانه ها، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی وزارت جهاد کشاورزی که در این هم اندیشی حضور داشت در مورد اهمیت امضای این تفاهمنامه گفت: تحقیق، آموزش و ترویج با رویکرد رفع موانع در حوزه های تامین نهاده ها از جمله خاک پوششی است. مضاف بر آنکه تحقیقات در این بخش تقاضا محور و بر اساس نیاز روز تولیدکنندگان انجام‌می شود. کاهش ضایعات، مطالعات بازار و روش های پیشگیری از خسارت ناشی از عوامل بیماری زا ، تحقیقات روی بسترهای کشت تنظیم شده است.

محمد قاسمی نژاد معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان نیز در این هم اندیشی تحقیقاتی گفت: رشد روزافزون جمعیت در دنیا و تقاضای مستمر مواد غذایی موجب ایجاد تحول در بخش کشاورزی شده است. به طوری که در مدت زمان کوتاهی شاهد تنوع کیفیت و همچنین افزایش کمیت در تولیدات محصولات کشاورزی هستیم. از این رو باید تولیدات کشاورزی  را به سمتی پیش برد که غذای سالمی برای مردم کشور فراهم شود.

قاسمی نژاد به این نکته اشاره ‌کرد که بعد از انقلاب اسلامی تحقیقات زیادی در زمینه به‌زراعی، احداث باغات مکانیزه، آبیاری‌های نوین و ... انجام شد که نتایج مثبتی را در بخش کشاورزی به دنبال داشت. اما در این بین نباید از یاد برد که اجرایی کردن روش‌های نوین به‌طور یقین عامل بهره‌وری بالاتر خواهد بود.

وی همچنین  ظرفیت کشاورزی خوزستان را بالا عنوان کرد و افزود: استان خوزستان از ۲.۳ میلیون هکتار اراضی مستعد برخوردار است که ۱.۳ میلیون هکتار آن در چرخه تولید قرار گرفته و چیزی حدود ۱۹۰ هزار نفر در چرخه تولید نقش بهره‌بردار را ایفا می‌کنند. همچنین استان خوزستان ۱۳۸ محصول زراعی و باغی دارد که معادل ۱۶.۷ یا ۱۵ درصد کل محصولات کشاورزی کشور است.

او با اشاره به اینکه خوزستان رتبه نخست را در بیشتر تولیدات بخش کشاورزی دارد، ادامه داد: استان خوزستان با تولید گندم در سطحی برابر با ۸.۶ میلیون هکتار رتبه نخست را در این زمینه دارد. همچنین این استان در تولید کلزا، ذرت و گل مریم پیشتاز است. استان خوزستان در کاشت چغندر قند پاییزه و اصلاح الگوی کشت آن و بهره‌وری آب نیز توانسته مقام اول را کسب کند. نباید از یاد برد که این استان در تولید میگو با رقم ۱۱ هزار تن در هکتار نیز در رتبه نخست کشور قرار دارد. خوزستان در تولید خرما رتبه دوم و در صادرات این محصول که ۶۰ درصد صادرات کل خرمای کشور را در برمی‌گیرد، رتبه اول را دارد.

قاسمی نژاد افزود: سطح باغات استان ۶۱۵۲۳ هزارهکتار بوده که در این بین ۸۰ درصد آن بارور و ۲۰درصد دیگر آن به صورت نهال است.

او بعد از گزارش کلی وضعیت کشاورزی استان خوزستان در مورد وضعیت تولید قارچ خوراکی در این استان اظهار داشت: قارچ می‌تواند الگویی برای توسعه بخش کشاورزی باشد. هم اکنون کشور در شرایط خشکسالی قرار دارد و قارچ محصولی است که از بهره‌وری بالایی برخوردار بوده و مصرف آب آن کم است.

وی با اشاره به پیشینه تولید قارچ در ایران گفت: پرورش قارچ در ایران از سال ۳۷آغاز شد و هم اکنون تولید قارچ در کل کشور بالغ بر ۱۳۲هزار تن است. 10 استان در کشور برای تولید قارچ پیشتاز هستند که خوزستان مقام هفتم را در این میان دارد. میزان تولیدات قارچ در این استان چیزی برابر با ۶۳۰۰تن بوده که پیش بینی می‌شود این رقم در سال ۹۸به هفت هزار تن برسد.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 4 =