استاندار همدان

استاندار همدان تاکید کرد که کشاورزان و باغداران در استان نباید دغدغه تولید بذر و یا فروش و صادرات محصولاتشان را داشته باشند و این وظیفه متولیان و مسئولان از جمله سازمان جهاد کشاورزی است که هرگونه درخواست و خواسته های بحق این قشر را در کمترین زمان ممکن و با احساس مسئولیت مرتفع کنند.

به گزارش روستانیوز به نقل از ایرنا، «علیرضا قاسمی فرزاد» روز سه شنبه در نشست کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی اظهار داشت: همچنین یک کشاورز وظیفه اش کشت محصول است و در زمینه تهیه بذر و یا ارقام محصولات جدید و با کیفیت برای افزایش میزان بهره وری سازمان تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان نیز باید با جدیت وارد میدان شود و کشاورزان را نیز در این راستا حمایت کند.

استاندار همدان همچنین از مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خواست که با شتاب بخشی و انجام بررسی های لازم نسبت به تهیه و معرفی ارقام جدید محصولات دارای مزیت استان از جمله سیر، گردو و انگور که جزو محصولات با ظرفیت صادراتی هستند نیز اقدام کند.

او تصریح کرد که کشاورزان توانایی پرداخت هزینه تحقیق و پژوهش محصولات کشاورزی را ندارند و این یک وظیفه حاکمیتی است که دولت خود باید برای افزایش کیفیت تولید و صادرات و همچنین تامین امنیت غذایی مردم اقدام کند.

وی همچنینی از این مرکز خواست به سرعت روی آفات محصولات کشاورزی همدان کارهای تحقیقاتی و پژوهشی انجام دهد و همچنین تنوع و گونه های مختلف را آزمایش کند، تا کشاورزان بتوانند بازوی پرتوانی برای بخش تولید و صادرات باشد.

استاندار همدان در باره حل مشکل تعهدات ارزی برخی صادر کنندگان هم گفت: در این زمینه و با برگزاری نشست هایی با بانک مرکزی و سایر مجموعه های متولی و دخیل سعی می شود که این مشکلات را در توان مرتفع کنیم.

وی با اشاره به تخصصی شدن امور مربوط به حوزه کشاورزی و نقشی که می تواند در میزان افزایش بهره وری محصولات و در نتیجه میزان صادرات ایفا کند اشاره کرد و گفت: باید با همه ظرفیت ها زمینه و شرایط لازم را برای کشاورز فراهم کرد تا آنها با خیال راحت نسبت به کاشت و یا فروش محصولات خود اقدام کند.

قاسمی فرزاد همچنین صادرات را یک فرایند تخصصی خواند که باید با فراهم کردن مقدمات لازم از جمله بسته بندی مناسب بتواند با دیگر کشورها رقابت کند.

ضرورت جانمایی شهرک سیر

وی همچنین از مسئولان مربوطه و سازمان جهاد کشاورزی خواست تا با رعایت مسائل اجتماعی و هماهنگی با حوزه صنعت ظرف مدت دو هفته برای احداث شهرک سیر و جانمایی مناسب آن اقدام کنند.

استاندار همدان با بیان اینکه در شهرک سیر امور باید با چندین نفر و به صورت تعاونی اداره شود تا مساله انحصار پیش نیاید و منجر به ضرر کشاورزان شود، افزود: بحث سیر و جانمایی برای شهرک سیر باید به گونه ای باشد که مطالعاتی زیست محیطی آن هم اخذ شود و به محیط زیست نیز آسیب نزند.

وی تاکید کرد: دولت تلاش دارد که در امور دخالت مستقیم نداشته باشد بلکه نقش پشتیبانی و حمایتی از کشاورزان و صادرکنندگان از اولویت ها و در دستور جدی مسئولان است.

قاسمی فرزاد با اشاره به اینکه صادرات باید حلقه بعدی تولیدات باشد، افزود: صادرات به عنوان رویکردی مهم به تقویت تولید و شکوفایی اقتصادی کمک می کند.

در این نشست معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان در سخنانی با اشاره به اینکه از ۱.۵ میلیارد دلار برنامه صادراتی فقط ۳۷ درصد آن محقق شده است ، افزود: نیاز به تحرک بیشتر در صادرات کالای غیرنفتی است و نباید از اهداف صادراتی دور ماند.

«ظاهر پورمجاهد» برگزاری کارگاه آموزشی و اطلاع رسانی برای دست اندرکاران و تولید کنندگان کالاها و محصولات صادراتی ضروری دانست و تاکید کرد: باید اهداف صادراتی را با برقراری ارتباط با کشورهای همسایه محقق کرد.

در این نشست برخی تولید کنندگان محصولات کشاورزی از دغدغه های خود در باره نبود برنامه ریزی برای فروش محصولات و انجام نشدن تحقیقات کشاورزی بر روی محصولات دارای مزیت نسبی استان همدان و کاهش ضایعات کشاورزی گفتند.

شهبازی میزان تولیدات باغی در سطح استان همدان بر اساس گزارش سازمان جهاد کشاورزی سالانه افزون بر 818 هزار تن است.

همچنین حوزه باغبانی استان همدان از نظر مساحت رتبه چهارم کشور را دارد و با ۲.۶ دهم درصد سطح زیر کشت، از نظر تولید رتبه یازدهم را با ۲.۹ درصد تولیدات محصولات باغبانی کشور داراست.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 5 =