کد خبر: 35931
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۴۰۱ - ۲۰:۰۰
زریوار

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان کردستان گفت: تغییر الگوهای سنتی کشاورزی و جلوگیری از برداشت بی رویه و بدون ضابطه از کاسه آبی تالاب باید در اولویت برنامه های حفاظت و احیای تالاب قرار گیرد.

به گزارش روستانیوز به نقل از ایسنا، اقبال حمیدی در دومین نشست مرور برنامه های مدیریت جامع تالاب زریوار و بررسی نقش دستگاه های مرتبط در اجرای آن، اظهار کرد: تالاب زریوار به عنوان نگینی در غرب کشور دارای ارزش اکولوژیکی بالایی بوده و بلحاظ کارکردی در زمینه های تنوع زیستی، فعالیت های اقتصادی و جذب توریست و گردشگری از اهمیت بسزایی برخوردار است.

وی به حساسیت و اهمیت صیانت از تالاب زریوار در برنامه های سازمان حفاظت محیط زیست اشاره کرد و گفت: راهکارهای ارائه شده باید راهگشا باشد و در کمیته ها و کارگروه های مدیریت جامع تالاب بین المللی زریوار، برنامه ها با پیشرفت عملی قابل قبولی پیگیری شده و منتج به اقدامات اجرایی شود.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان با اعلام اینکه تغییرات اقلیمی و خشکسالی در سال های اخیر بر وضعیت تالاب سایه افکنده؛ تصریح کرد: همکاری همه دستگاه‌ها و ارگان های ذیربط در ساماندهی و جلوگیری از گسترش چالش ها و آسیب های زریوار ضروریست.

وی عنوان کرد: ساخت و ساز غیرمجاز، استفاده از کودهای و سموم شیمیایی در کارهای کشاورزی، پیشرفت بافت مسکونی، وجود گونه های مهاجم گیاهی همچون درخت پائولونیا، چاه های غیر مجاز در حوزه تالاب، برداشت آب برای فضای سبز و ورود فاضلاب سه روستای ضلع شرقی به زریوار از مهمترین مشکلات آن به شمار می آید.

حمیدی بیان کرد: از اولویت های کاری حفاظت محیط زیست کردستان، استفاده از ظرفیت ها و توان علمی، پژوهشی و تحقیقاتی دانشگاه های استان است و سوق دادن انجام پایان نامه ها و تحقیقات علمی و عملی در سطح ارشد و دکتری در حوزه تالاب زریوار مد نظر قرار گیرد.

وی همچنین به چالش آتش سوزی در زریوار اشاره کرد و اظهار کرد: در سال جاری مساحت زیادی از نیزارهای این تالاب طعمه حریق شده و در بررسی های انجام شده مشخص شده که بسیاری از این آتش سوزی ها عمدی و از طرف کسانی بوده که با باورهای غلط و بدون آگاهی، نیزارها را برای تالاب مضر می دانند یا با گسترش زمین های کشاورزی با هدف سودجویی شخصی انجام می شود.

این مقام مسئول در خصوص مهار آتش سوزی نیزارها تصریح کرد: با توجه به شرایط ویژه این تالاب مهار آتش سوزی در بعضی از نقاط تالاب عملاً از طریق راه های زمینی بسیار دشوار و گاهاً غیر قابل انجام بوده و باید از طریق امداد هوایی انجام شود که در این زمینه محدودیت ها موجود است و ناهماهنگی و عدم همکاری وزارت دفاع با مدیریت بحران که با پیگیری استاندار و مکاتبه این اداره کل با سازمان در راستای کاهش تنش ها منتج بع نتایج مثبت شود.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان در پایان نقش جوامع محلی در حفاظت از تالاب را ضروری دانست و یادآور شد: آموزش های زیست محیطی باید بیشتر و موثر تر و کار آمدتر صورت گیرد و در این راه همکاری انجمن ها و تشکل های مردمی در امر تنویر افکار عمومی و همراهی مردم مریوان بسیار تاثیر گذار خواهد بود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 1 =