کد خبر: 25538
تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۳:۲۷
محمدجواد عسکری

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، گفت: کشاورزان اطمینان ندارند که خسارت‌های آنها پرداخت می‌شود و با اجباری شدن بیمه محصولات کشاورزی صندوق بیمه ملزم به پرداخت خسارات می‌شود.

به گزارش روستانیوز به نقل از خانه ملت، محمد جواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در تشریح نشست امروز ( سه‌شنبه 5 بهمن ماه ) کمیسیون متبوع خود به حضور حسن نژاد رئیس صندوق بیمه کشاورزی اشاره کرد و گفت: تولید محصولات کشاورزی دارای ریسک است به همین دلیل باید فرهنگ سازی بیمه در دستور کار قرار بگیرد و وارد زندگی مردم و تولیدکنندگان و کشاورزان شود.

نماینده مردم داراب و زرین دشت در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه برهم خوردن اکوسیستم زمین مشکلاتی را به همراه دارد و ریسک تولید محصولات کشاورزی را بالا می‌برد به همین دلیل باید الزامی کردن بیمه محصولات کشاورزی در دستور کار قرار بگیرد، عنوان کرد: متاسفانه بالا بودن حق بیمه محصولات کشاورزی باعث شده تا کشاورزان رغبتی برای این موضوع نداشته باشند.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه صندوق بیمه محصولات کشاورزی به تعهدات خود به خوبی عمل نمی‌کند و این صندوق باید پدیده‌های نوظهور را نیز پوشش دهد، ادامه داد: بیمه نتوانسته است فضایی ایجاد کند تا کشاورزان با میل و اشتیاق به سمت توسعه فضای بیمه‌ای حرکت کنند.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با توجه شرایط کشور باید فضای ایجاد کنیم تا کشاورزان بتوانند از ظرفیت فضای بیمه‌ای استفاده کنند، گفت: کمیسیون کشاورزی در لایحه بودجه سال آینده پیشنهاد داده است تا 2 هزار میلیارد تومان از محل اعتبارات دولتی به فضای بیمه‌ای کشور افزوده شود.

عسکری با اشاره به اینکه بند ب ماده 32 قانون برنامه ششم توسعه که به پرداخت خسارات محصولات کشاورزی و بهبود وضعیت کشاورزی تاکید دارد باید عملیاتی شود، ادامه داد: پیشنهاد می‌دهیم که سرمایه صندوق بیمه کشاورزی تا 5 هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کند و یک درصد ارزش کل واردات محصولات کشاورزی از جمله نهاده‌های دامی به تقویت منابع مالی لازم برای توسعه بیمه کشاورزی اختصاص داده شود.

وی با تاکید بر اینکه درصدی از منابع خریدهای تضمینی باید به کشت‌های فراسرزمینی اختصاص پیدا کند، عنوان کرد: اجباری شدن بیمه محصولات استراتژیک و یا دارای خرید تضمینی پیرو بند (ث) ماده 33  قانون برنامه ششم توسعه از جمله خواسته‌های کمیسیون کشاورزی است.

عسکری گفت: به دنبال این هستیم تا طی هفته های آینده حوزه ماموریت صندوق بیمه محصولات کشاورزی را مشخص کنیم و در این راستا در نشست امروز به صندوق بیمه محصولات کشاورزی، سازمان نظام صنفی کشاورزی، سازمان تات ماموریت دادیم تا نقشه راهی را ترسیم کنند.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کشاورزان اطمینان ندارند که خسارت‌های آنها پرداخت می‌شود، گفت: با اجباری شدن بیمه محصولات کشاورزی صندوق بیمه ملزم به پرداخت خسارات می‌شود./

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 1 =