کد خبر: 23952
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۵
شادگان

نماینده مردم شادگان در مجلس شورای اسلامی ضمن هشدار نسبت به وضعیت بحرانی تالاب بین المللی شادگان گفت: در حالیکه حیات تالاب وابسته به آب است حدود سه سال است آب این تالاب قطع شده و تنها زه آب کشاورزی وارد آن می شود.

به گزارش روستانیوز به نقل از ایرنا حجت الاسلام مجید ناصری نژاد، دوشنبه در نشست معرفی طرح بسط و توسعه مدیریت محیط زیست و معیشت های پایدار در دریاچه ارومیه و تالاب های بختگان و شادگان در سالن همایش های هتل نیشکر اهواز،با بیان اینکه تمام ورودی های کارون به عنوان یکی از منابع اصلی آب تالاب شادگان قطع شده است، گفت: تالاب شادگان مرده است و الان دیگر تالاب نیست بلکه ماندآب آست.

وی با بیان اینکه نهر مالح بلای جان تالاب شده گفت: این نهر زهاب کشاورزی و پساب صنعتی شرکت فولاد خوزستان و فاضلاب شرق اهواز را وارد تالاب می کند و این خطری جدی برای تالاب و مردم شادگان ایجاد کرده است ولی محیط زیست تاکنون علیه این فاجعه زیست محیطی بزرگ کار جدی انجام نداده است.

نماینده مردم شادگان در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه نهر مالح باید به کارون وصل شود تا آب این رودخانه به تالاب وارد شود گفت: هم اکنون این نهر فاضلاب شرق اهواز را به صورت خام به سمت این تالاب هدایت می کند که تکمیل فاضلاب شرق اهواز در این زمینه ضروری است.

وی ادامه داد: با پیگیری فراوان حقابه ۱۰ مترمکعب برای ارسال آب به نخیلات شادگان و در نهایت تالاب شادگان گرفته شد که متاسفانه این حقابه هم قطع شد.

ناصری نژاد، تاکید کرد: زه آب نیشکر تنها آب موجود در تالاب است که ضمن نکته مثبت، جای نگرانی دارد چرا که ای سی(EC) این زه آب بالای هفت هزار است که بسیار نگران کننده است.

نماینده مردم شادگان در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: نیشکر چند ماه از سال مشغول برداشت است و نیازی به آبیاری ندارد به همین دلیل پیگیری های زیادی انجام شده است تا این شرکت بخشی از آب خود را در این فصل ها به تالاب پمپاژ کند.

وی رود مارون را مهمترین منبع تغذیه تالاب شادگان دانست و گفت: با احداث سد مارون ۵۰ متر مکعب آب به عنوان حقابه برای تالاب در نظر گرفته شد ضمن اینکه قرار بود این سد آب ۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی بالادست تالاب را تامین کند که با توجه به اینکه هم اکنون ۹۰ هزار هکتار پایین دست این سد زیرکشت است، یک قطره آب هم به تالاب نمی رسد.

ناصری نژاد با تاکید بر اینکه سازمان حفاظت محیط زیست باید حقابه تالاب شادگان را به صورت جدی پیگیری کند افزود: افزایش زمین های زیرکشت پایین دست سد مارون خلاف قانون است و باید در دادن مجوز کشت های بالادست تالاب تجدید نظر شود.

وی افزود: حقابه تالاب نه تنها تامین نمی شود، بلکه هم اکنون تنها پساب زراعی با ای سی بالاست که به تالاب وارد می شود که یک تهدید جدی برای این تالاب است.

نماینده مردم شادگان در مجلس با تاکید بر اینکه چیزی از تالاب شادگان باقی نمانده است گفت: با هماهنگی شیلات خوزستان ۱۰ میلیون قطعه بچه ماهی در تالاب شادگان رها شد اما افرادی آزادانه بدون هیچگونه نگرانی با انواع وسایل غیرقانونی در حال نابودی و صید این ماهیان هستند.

وی با بیان اینکه همه برای نجات تالاب شادگان باید بسیج شوند گفت: اگر تشکلی وجود دارد و دوستار محیط زیستی وجود دارد باید به کمک تالاب بشتابد.

ناصری پور با بیان اینکه شادگان حدود ۱۶۰ هزار نفر جمعیت دارد گفت: شادگان از اول در تالاب ایجاد شده و جزیره ای در تالاب است به همین دلیل حیات مردم این منطقه وابسته به تالاب است و در حفظ تالاب باید معیشت مردم این منطقه هم دیده شود.

وی با انتقاد از ممانعت ساخت مسکن و احداث صنعت در شادگان به دلایل زیست محیطی گفت: مردم شادگان نیاز به جاده، صنعت و ساخت و ساز دارند و باید به جای منع همه اینها، راهکارهایی برای ارتقای زندگی مردم متناسب با شرایط محیط زیستی این شهر ارایه شود.

نماینده مردم شادگان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه همانطور که مدافع تالاب هستیم، مدافع اشتغال مردم شادگان هم هستیم گفت: باید احیای تالاب و هم ارتقای زندگی و معیشت مردم شادگان دیده شود.

وی تاکید کرد: بیان این مطالب از روی دلسوزی برای تالاب است اگر چه باید از کارهای مثبت محیط زیست و دستگاه های مربوط برای تالاب نیز تقدیر کرد.

وی همچنین با انتقاد از انتخاب اهواز برای برگزاری این نشست، گفت: اگر این همایش مربوط به شادگان است چرا در اهواز برگزار شده است . این موضوع که همایش مربوط به شادگان در اهواز برگزار شود، برای شادگان خوب نبود.مردم شادگان به تالاب علاقه بسیار دارند و تالاب جزئی از زندگی آنها است.

بر اساس سند همکاری امضا شده میان سازمان حفاظت محیط‌زیست و برنامه توسعه ملل متحد با حمایت‌های مالی دولت ژاپن، در راستای پایدارسازی اقدامات انجام‌شده و تعمیم دستاوردها و تجارب موفق سال‌های قبل در احیای دریاچه ارومیه، " طرح بسط و توسعه مدیریت محیط زیست و معیشت های پایدار در دریاچه ارومیه و تالاب های بختگان و شادگان" قرار است در سه سال آینده، علاوه بر حوضه آبریز دریاچه ارومیه در استان‌های آذربایجان غربی و شرقی، در تالب بختگان استان‌ فارس و تالاب شادگان خوزستان نیز به مرحله اجرا خواهد رسید.

تالاب بین‌المللی شادگان یکی از تالاب‌های بزرگ ایران است. این تالاب در جنوب غربی ایران در جنوب شهر شادگان در استان خوزستان واقع شده‌است. گفته می‌شود سدسازی و رعایت نشدن نیاز آبی تالاب، تخلیه پساب‌های آلوده‌ای چون مزارع نیشکر، پرورش ماهی و فولاد خوزستان، عبور لوله‌های نفتی، فعالیت ۳۰ واحد پتروشیمی و تخلیه زباله‌های شهری، این تالاب منحصربه‌فرد را از سال ۱۳۷۲ وارد فهرست قرمز تالاب‌های بین‌المللی (لیست مونترو) کرده‌است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 0 =