بهگزارش روستانیوز، حاتم حقگو افزود: برای مثال بنیاد مسکن اقدام به سنگفرش مناطقی کرده که از نظر مردم و دهیاری در اولویت قرار ندارد. بهتر بود بهجای این سنگفرش، کوچهباغهای روستا مجهز به تجهیزات روشنایی شود، بهخصوص در قسمت ورودی روستا، کنار گلزار شهدا یا مناطق گردشگری که به روشنایی معابر نیاز است.
وی درخصوص نگهداری از وسایل روشنایی بیان کرد: دهیاری بهعلت عدمتوانایی مالی، شرایط نگهداری و مراقبت از وسایل روشنایی را ندارد و بنیاد مسکن نیز مسئولیت آن را نمیپذیرد که این خود نیز مشکلاتی را بهدنبال خواهد داشت.
حقگو با بیان اینکه روستای دیل بهعنوان روستای هدف گردشگری استان انتخاب شده است، خاطرنشان کرد: دیل بهعلت جاذبههای گردشگری و وجود 9امامزاده با کرامت، هر ساله میزبان گردشگران و مسافران بسیاری از سراسر استان است؛ امامزاده بیبیکریمه(ع، امامزاده علی(ع)، امامزاده بیبیرشیده(ع)، امامزاده بیبیکیهانه(ع)، امامزاده میرحمزه(ع)، قدمگاه امامرضا(ع)، امامزاده ابراهیم(ع) و امامزادگان دیگری که وجودشان لطف و صفای خاصی به این روستا بخشیده است.
وی اضافه کرد: از آثار تاریخی این روستا هم میتوان به آثاری چون گنبدان گبر در چرزو، تنگ آسیاب، تکیه، قلعه برج، ده بزرگ و قلعه شاهبهمن اشاره کرد که قلعه شاهبهمن و گنبدان گبر قدمت بسیار زیادی دارند و مربوط به دوره ساسانیان هستند.
دهیار روستای دیل افزود: دیل بزرگترین روستا در دهستان بویراحمد گرمسیری با بیش از دوهزار نفر جمعیت است. شغل بیشتر مردم این روستا کشاورزی و محصولات عمده روستا شامل لیموشیرین، لیموترش، انار، انگور، انجیر و زردآلو است. دیل دارای هفت محله به نامهای میانکوه، رادک، اسلامآباد، ده بزرگ، تکیه، ده برج و ده بیبیکریمه است.
وی با اشاره به اقدامات دهیاری در راستای مقابله با شیوع ویروس کرونا ادامه داد: عملیات گندزدایی و محلولپاشی در روستای دیل توسط دهیاری انجام گرفت. در این طرح معابر عمومی، مساجد، مغازهها و سپس تمام نقاط روستا محلولپاشی و گندزدایی شد.
حقگو در پایان گفت: مسئولان باید به کیفیت طرحهای انجام شده در روستا و خواستههای مردم اهمیت بدهند؛ همچنین لازم است مدیران اجرایی شهرستان با دهیاران تعامل داشته باشند.
گفتنی است، روستای دیل از توابع بخش مرکزی شهرستان گچساران است. مردم روستای دیل به زبان فارسی و با لهجه محلی دیلی صحبت میکنند. این روستا از طبیعت بسیار زیبا و چشماندازهای خیرهکنندهای برخوردار است.
کد خبر: 9879
تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۸
- خبرنگار: tamashaei
- چاپ

دهیار روستای دیل با بیان اینکه این روستا با وجود اینکه روستای هدف گردشگری است، اما از کمبود امکانات رنج میبرد، گفت: بنیاد مسکن شهرستان گچساران بهعنوان متولی اجرای طرح هادی و همچنین طرح سنگفرش کردن روستاها در سالهای اخیر اقدامات خوبی انجام داده است، اما متأسفانه این سازمان درخصوص اجرای طرحها، اولویتبندی مکان و نقاط اجرایی هیچگونه تعاملی با مجموعه دهیاری و شورا ندارد. این درحالی است که دهیار باید بهعنوان نماینده دولت و جهت شناسایی نقاط ضعف و قوت و مشکلات روستاها بر کارهای عمرانی و اجرایی روستا نظارت داشته باشد.