محمدتقی نقدعلی در گفتوگو با «روستانیوز» اظهار داشت: همه این عوامل دست به دست هم دادهاند تا رقم ضایعات محصولات کشاورزی در کشور بالا باشد که دغدغهای جدی برای نمایندگان مجلس است.
وی در رابطه با برنامه مجلس برای رفع این مشکلات در زمینه قانونگذاری و نظارت نیز توضیح داد: سهم بالای ۳۵درصدی ضایعات محصولات کشاورزی از مباحث دارای اولویت در کمیسیون کشاورزی است و بهدنبال راهکاری برای ساماندهی در بخش تولید و توزیع هستیم تا شاهد کاهش رقم ضایعات باشیم.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: متأسفانه آنقدر مسائل روز و ضرورتهای آنی مانند گرانی مرغ، گرانی نهادههای دامی و... پیش میآید که کمیسیون برای برنامههای بلندمدت که در اولویت هستند، فرصتی پیدا نمیکند. مسائل ضروری اورژانسی به میزانی است که کل وقت کمیسیون کشاورزی را میگیرد و همین امر مشکلی شده برای بررسی موارد مهم و اساسی که به برنامهریزی بلندمدت نیاز دارند.
وی در رابطه با تأثیر تصمیمهای یکشبه بهخصوص در بخش صادرات که یکی از عوامل مهم در ضایعات محصولات کشاورزی در چند ماه اخیر بوده، به نقش دیپلماسی اقتصادی اشاره کرد و گفت: کمیسیون این امر را در اولویت قرار داده تا صادرات با برنامهریزی هدفمند انجام شود. دیپلماسی باید به کمک صادرات محصولات کشاورزی بیاید.
کد خبر: 9878
تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۶
- خبرنگار: radmin
- چاپ

یک عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در بررسی ناکارآمدی بازاررسانی بهعنوان چالشی پیشروی تولید داخلی گفت: ضایعات محصولات کشاورزی در سال حدود ۳۵درصد است که یکی از عوامل مهم آن ناکارآمدی بازاررسانی محصولات است. البته عوامل مختلفی در بحث ضایعات تأثیرگذارند که یکی از این عوامل بازاررسانی است و بخشی مربوط به ضعف در آموزش، چه بخش تولید و چه در بخش مصرف عمومی مردم است. همچنین بخشی از این ضایعات مربوط به ضعف در صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات، مشکلات در حملونقل و نحوه نگهداری در پایانههای فروش و عرضه محصولات است.