به گزارش روستانیوز، غلامحسین طباطبایی در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: شرکتهای سهامی زراعی تا ۱۰سال مالیات نمیدهند و در کنار این شرکتها اگر زمین دولتی باشد، میتوانند رایگان از آن بهرهبرداری کنند.
وی افزود: در حال حاضر ۳۱شرکت سهامی زراعی داریم که ۲۵شرکت فعال و شش شرکت دیگر در دست ثبت و ایجاد هستند. همچنین ۷۰هزار هکتار از اراضی کشور تحت پوشش این شرکتها است، در هرکدام از این شرکتها حداقل ۱۰۰بیمهشده مشغول فعالیت هستند و امیدواریم تا مدتی دیگر تعداد این شرکتها به ۶۰مورد برسد.
طباطبایی ادامه داد: ۸۶ درصد کشاورزی کشور توسط کشاورزانی انجام میشود که کمتر از ۱۰ هکتار زمین دارند و به اصطلاح کشاورزان خرد به حساب میآیند و تنها ۱۴درصد فعالیتهای کشاورزی دارای شرایط اقتصادی است.
وی افزود: در شرکتهای سهام زراعی کشاورزان میتوانند با تشکیل یک شرکت زیر نظر شرکتهای سهامی قرار گیرند و در این شرایط فعالیتهای اقتصادیتری انجام دهند.
مدیرعامل شرکت سهامی فعالیتهای کشاورزی و غیرکشاورزی ایران ادامه داد: کشاورزانی که به این صورت و تحت لوای شرکتهای سهامی فعالیت میکنند، بر اساس محاسبات انجام شده تا ۵/۲برابر زمینهای مجاور که متعلق به کشاورزان خرد است، بهرهوری دارند.
«سزا»، برند محصولات شرکتهای سهامی
طباطبایی تصریح کرد: برای اینکه محصولات کشاورزان به شکل مناسبتری در بازار عرضه شود، برند «سزا» ایجاد شده و تمام شرکتهای سهامی محصولات خود را با این برند در بازار عرضه میکنند تا مصرفکنندگان از شرایط تولید آن محصول اطمینان لازم را داشته باشند.
وی اظهار داشت: یکسال و نیم است که صاحبان شرکتهای سهامی این شرکت را تحت نظارت سازمان مرکزی تعاون روستایی و وزارت جهاد کشاورزی تشکیل دادهاند، اما باید اذعان داشت که مدیران دولتی هنوز اطلاعات درستی از فعالیت شرکتهای سهامی بخش کشاورزی ندارند.
مدیرعامل شرکت سهامی فعالیتهای کشاورزی و غیرکشاورزی ایران اظهار داشت: اراضیای که تحت مدیریت این شرکتهای سهامی قرار دارد، حداقل دارای ۴۰ هکتار مساحت است و در مجموع ۷۰هزار هکتار را تحت پوشش خود قرار دادند که کمتر از یک درصد از اراضی کشاورزی را پوشش میدهد.
طباطبایی اظهار داشت: کشاورزانی که تحت این شرایط فعالیت میکنند، قدرت چانهزنی و فروش محصولات خود در شرایط بهتری را دارند. همچنین با توجه به اینکه محصولات آنها به صورت یکجا و تحت یک مدیریت تهیه میشود، هزینههای تولید کمتری دارند.
وی در واکنش به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به افزایش چند برابری هزینههای تولید در سال زراعی پیش رو، آیا کشاورزان فعال در شرکتهای سهامی از سوددهی لازم بهرهمند خواهند شد یا خیر، گفت: در این شرایط اقتصادی که هزینههای تولیدکنندگان افزایش یافته، بهترین راه نجات کشاورزان فعالیت در شرکتهای سهامی زراعی است.
کاهش هزینهها با عضویت در شرکتهای سهامی
مدیرعامل شرکت سهامی فعالیتهای کشاورزی و غیرکشاورزی ایران افزود: کشاورزان با فعالیت در قالب این شرکتهای سهامی میتوانند هزینههای خود را کاهش دهند و مدیریت کنند و در نتیجه بهرهوری و درآمد بالاتری نیز داشته باشند.
طباطبایی افزود: کشاورزانی که در شرکتهای سهامی فعالیت میکنند، مالکیت زمین خود را دارند، اما بر اساس قرارداد منعقد شده حق استفاده از آب و خاک خود را به شرکت سهامی واگذار میکنند که خود نیز عضو آن هستند.