احد آزادی‌خواه

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه واردات در کشور با رانت هایی همراه است، گفت: در حوزه نهاده‌های دامی، مرغدار نمی‌تواند کنجاله سویا را برابر با نیاز جامعه دریافت کند، درحالی که این کالا در بازار سیاه به چند برابر قیمت موجود است.

به گزارش روستانیوز به نقل از شفقنا، حجت الاسلام احد آزادی خواه، در خصوص افزایش قیمت نهاده‌های کشاورزی اظهار کرد: نهاده‌های کشاورزی مثل بذر، کود، و سموم یکی از ارکان قیمتگذاری محصولات کشاورزی است؛ یعنی کشاورز برابر با قیمت نهاده‌هایی که خریداری می‌کند، می‌تواند محصولش را به فروش برساند؛ اما امروز هیچ رابطه‌ای بین قیمت تمام شده محصول و نهاده های کشاورزی وجود ندارد و در دو هفته گذشته، کود شیمیایی تا هفت برابر افزایش قیمت داشته است که هیچ توجیهی ندارد.

خطر جدی برای محصولات استراتژیک کشاورزی سال آینده/ افزایش هفت برابری قیمت کود شیمیایی در دو هفته اخیر هیچ توجیهی ندارد

او ادامه داد: اگر دلیل افزایش قیمت، مشکل ارز و واردات هست، دولت باید تدبیر کند. چراکه در فصل برداشت کشت پاییزی مثل گندم که برابر با قانون، قیمت گذاری هم باید تا پایان شهریور صورت بگیرد، کشاورز دچار یاس و ناامیدی شده است و شرایط فعلی به معنای این است که خطر بسیاری جدی برای گندم و سایر محصولات استراتژیک سال آینده خواهیم داشت.

با این شرایط نباید انتظار داشته باشیم کشاورزان کشتشان را به موقع انجام دهند

این نماینده مردم در مجلس با بیان اینکه شرایط کشاورز برای خرید کود اصلا مساعد نیست، اظهار کرد: مسوولین در توجیه این افزایش قیمت بحث ارز ۴۲۰۰ تومانی و واردات را مطرح می‌کنند که اصلا منطقی نیست؛ چون وزارت مربوطه و دولت باید این امر را مدیریت می کردند. بنابراین با این شرایط هیچ انتظاری نباید داشته باشیم که کشاورزان کشتشان را به موقع انجام داده و در سال آینده تحویل ما دهند.

اعلام آمادگی شرکت‌های دانش‌بنیان برای جایگزین کردن نهاده‌های دامی

آزادی خواه تصریح کرد: واردات در برخی از سرفصل ها باید انجام شود چراکه وقتی ظرفیت تولید کود به اندازه کافی را نداریم، مجبوریم واردات داشته باشیم؛ اما در این خصوص دو بحث وجود دارد؛ اول اینکه باید بر توان داخلی تکیه می‌کردیم و در حال حاضر شرایط برای شرکت های دانش‌بنیان در زمینه تجاری سازی ایده هایی که می توانست در حوزه نهاده‌ها، جایگزین واردات باشد، محیا است؛ معاون علمی و فناوری رئیس جمهور هم که در کمیسیون کشاورزی حاضر شدند اعلام آمادگی کردند که شرکت ها در این حوزه می‌توانند شرایط جایگزینی را ایجاد کنند.

رابطه وثیق بین بازار سیاه و وارد کنندگان

نماینده مردم ملایر در مجلس با اشاره به وجود رانت در حوزه واردات کشور گفت: بحث دوم وجود رانت است و واردات با رانت‌هایی اتفاق می‌افتد؛ مثلا در حوزه نهاده‌های دامی، مرغدار نمی‌تواند کنجاله سویا را برابر با نیاز جامعه دریافت کند، درحالی که این کالا در بازار سیاه به چند برابر قیمت موجود است. بنابراین مسلما رابطه وثیقی بین بازار سیاه و وارد کننده وجود دارد چراکه این کالا توسط عده‌ای وارد کشور شده و در اختیار دلال‌ها قرار گرفته و بازار سیاه را به وجود آورده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 17 =