ناصر نبي‌پور

رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران درخصوص جوجه تخم‌گذار بومی گفت: جوجه‌های تخم‌گذار ما اجداد وارداتی دارند و ما از آن‌ها در ایران جوجه تجاری می‌گیریم که این اجداد هم از آمریکا، آلمان و هلند وارد می‌شوند.

 ناصر نبی‌پور در گفت‌وگو با «روستانیوز» اظهار داشت: در این صنعت همه در دنیا وابسته هستند و هیچ‌کس به دنبال خودکفایی نمی‌رود. در کشور ما هم‌ توان تولید ۵۲ میلیون قطعه جوجه تخم‌گذار در سال وجود دارد که درحال‌حاضر ۴۲ تا ۴۳ میلیون قطعه تولید می‌شود.
وی افزود: فناوری اصلی این حوزه در دست آمریکاست. در کشور ما فقط در روستاها مرغ تخم‌گذار وجود دارد. همچنین چند گله قهوه‌ای‌رنگ در گلپایگان و ورامین داریم که چون صنعتی نیستند، تولیدی ندارند.

مرغ‌های صنعتی ۳‌برابر گله‌های بومی تخم می‌گذارند
رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران ادامه داد: در کشور ما کلاً در سال ۱۰۰هزار تن تخم‌مرغ بومی تولید می‌شود، در حالی‌که گله‌های صنعتی اصلاح‌شده‌ در هر دوره حدود ۲۲ تا ۲۶ کیلو تخم می‌کنند. در کل باید گفت مرغ‌های صنعتی سه‌برابر گله‌های بومی تولید دارند که این اختلاف تولید قابل‌مقایسه نیست.
نبی‌پور در ادامه در مورد خودکفایی در داخل می‌گوید: ما قدرت خودکفایی در داخل کشور را نداریم، زیرا اصلاح نژاد بسیار هزینه‌بر است، تکنولوژی و دانش فنی بالایی می‌خواهد و رسیدن به علم ژنتیک گله‌ها سالیان‌سال طول می‌کشد؛ ولی دنیا این راه را رفته و ما از تجربه و دانش آن‌ها استفاده می‌کنیم.
به گفته او، کشورهای صادرکننده تاجر هستند و نمی‌توانند در شرایط تحریم ضرری به ما برسانند، زیرا منافع خود آن‌ها نیز در معرض خطر قرار می‌گیرد.
رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران گفت: دنیا، دنیای علم است و باید کاری کرد که ضریب تبدیلمان خوب باشد. تا زمانی که ما با دنیا رابطه نداشته باشیم، کاری از پیش نخواهیم برد. باید با همه دنیا تعامل داشته باشیم تا کارهای علمی را پیش ببریم.
وی در پایان افزود: ما در سال فقط ۱۱ تا ۱۲هزار قطعه مرغ اجداد نیاز داریم که ارزش سرمایه‌گذاری ندارد و کشورهای دیگر هم به دنبال این علم هستند، ولی تاکنون هیچ‌کس نتوانسته در این زمینه به خودکفایی برسد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =