مسعود آقایی به «روستانیوز» گفت: ازاینرو به کارگیری ابزاری دقیق و موثر برای حمایت و تأمین امنیت اقتصادی جمعیت آسیبپذیر و فعال بخش کشاورزی و افزایش قدرت تولید و بالا بردن سطح زندگی مثمر خواهد بود. خدماترسانی بیمه محصولات کشاورزی در سالهای اخیر با فرازونشیبهایی همراه بوده و عوامل اقتصادی و اجتماعی متعددی بر پذیرش و تقاضای بیمه از سوی کشاورزان تأثیر گذاشت؛ لذا تغییرات ساختاری در بخش کشاورزی و سیاستگذاری مناسب از سوی دولت میتواند در گسترش بیمه محصولات کشاورزی بسیار مفید باشد. بیمه کشاورزی در کشورهای مختلف براساس یکی از روشهای هزینه تولید یا در نظر گرفتن نسبتی از بازده محصول و وام پرداختشده به کشاورز انجام میشود. اصولاً بیمه کشاورزی از سوی دولتها برای حل دو مشکل اساسی درآمد پایین و درآمد بیثبات مورد توجه قرار میگیرد. بهطور کلی برای پذیرش بیمه از سوی کشاورزان باید سطح آگاهیهای عمومی آنان را نسبت به بیمه بالا برد. تعیین نسبی اثر عوامل گوناگون اقتصادی، اجتماعی و فنی و بهخصوص عامل ریسکپذیری کشاورزان بر فرآیند تصمیمگیری آنان درباره تقاضا و پذیرش بیمه کشاورزی بسیار مهم است. امید است که مسئولان و متولیان بخش کشاورزی با توجه بیشتر و تخصیص اعتبارات بهموقع در زمینه بیمه محصولات به توسعه پایدار بخش کشاورزی کمک کنند.
آقایی با تأکید بر اینکه یکپنجم تولید ناخالص داخلی به بخش کشاورزی تعلق دارد، ادامه داد: این در حالی است که یکسوم از سهم کل اشتغال در اختیار بخش کشاورزی و چهارپنجم از تأمین غذای مردم کشور برعهده این بخش است و در این بخش برای بیش از چهارمیلیون نفر نیز شغل ایجاد میشود و به همین دلیل ثبات شغلی در بخش کشاورزی میتواند زمینهساز کشاورزی پویا و فعال در کشور باشد.
کد خبر: 7378
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۹
- خبرنگار: Ahmadi
- چاپ

کارشناس حوزه کشاورزی معتقد است کشاورز با بیمه محصولات کشاورزی میتواند اگر خسارتی بهدلیل حوادث طبیعی مانند سیل و زلزله متحمل شد، جبران کند و بتواند روی پای خودش بایستد و این اتفاق میتواند شرایط را برای او تسهیل کند؛ زیرا ناپایداری و مخاطرهآمیز بودن شرایط تولید در کشاورزی شرایط را بهگونهای پیش میبرد که کشاورز تنها با بیمه میتواند از گزند حوادث در امان باشد.