بیمه کشاورزی

یک کارشناس صنعت بیمه در خصوص اهمیت بیمه کشاورزی گفت: بیش‌تر کشاورزان شغلشان را به‌صورت سنتی از پدران خود یاد گرفته‌اند و آن را ادامه می‌دهند؛ اما آن‌ها این را می‌دانند که این شغل علاوه‌بر آن‌که برای آن‌ها منفعت اقتصادی به‌همراه دارد، فعالیتی پرخطر و با ریسک بالاست. 

جواد سهامیان با تأکید بر این‌که ایران جزو کشورهای با ریسک بالا به‌حساب می‌آید، در گفت‌وگو با «روستانیوز» اظهار داشت: در سال‌های گذشته شاهد بودیم که حوادث طبیعی مانند سیل، خشک‌سالی‌های پی‌درپی، تگرگ، زلزله و گردوغبار تا چه اندازه این بخش را تحت تأثیر خود قرار داده و خسارت‌هایی را به بخش کشاورزی وارد کرده است. 
این کارشناس بیمه با اشاره به این‌که بیمه می‌تواند پشتوانه محکمی برای جلوگیری از این خطرات باشد، گفت: با توجه به شرایط اقلیمی و ریسک بالا در این حوزه، کشاورز به حمایت نیاز دارد. این در حالی است که کشاورزی تأمین‌کننده امنیت غذایی کشور به‌حساب می‌آید و می‌توان گفت اهمیت این بخش در کشور بر کسی پوشیده نیست. 
وی تاکید کرد: بیمه محصولات کشاورزی به‌واسطه تأثیر آن در تقویت اقتصاد ملی، افزایش انگیزه دهقانان، کاهش خطرپذیری (ریسک) شغل کشاورزی، تضمین سرمایه کشاورزان و افزایش اعتمادبه‌نفس و دلگرمی آن‌ها در زمان بروز حوادث غیرمترقبه و از بین رفتن محصولشان اهمیت و تأثیر به‌سزایی دارد.
این کارشناس بیمه با اشاره به این‌که مهم‌ترین مشکل موجود در کشور پیچیدن نسخه برای حل مشکلات در زمان وقوع آن‌هاست، معتقد است که نباید همیشه منتظر بود حادثه‌ای رخ دهد تا برای آن چاره‌اندیشی شود. اتفاقی که در کشورهای پیشرفته رخ می‌دهد این است که بیمه از حمایت‌های همه‌جانبه برخوردار است تا بتواند هزینه خسارت‌های ناشی از حوادث را به کشاورزان پرداخت کند، اما بودجه‌ای که برای این بخش در نظر گرفته می‌شود به هیچ عنوان نمی‌تواند جوابگوی ضرر و زیان این بخش باشد و همین امر سبب می‌شود که گاهی کشاورز نتواند ضرری را که در مواجهه با شرایط طبیعی با آن روبه‌رو شده است، جبران کند و همین باعث می‌شود نسبت به بیمه کمی دلسرد شود. این در حالی است که کشاورزی به‌دلیل آن‌که شغلی پرریسک و پرخطر به‌حساب می‌آید، به حمایت‌های همه‌جانبه نیاز دارد. 
سهامیان بر این باور است که بیمه اصلی‌ترین حامی کشاورز به‌حساب می‌آید و اگر حمایت‌های همه‌جانبه، آن‌طور که در کشورهای دیگر مرسوم است، در کشور ما نیز عملی شود، می‌توانیم امیدوار به رشد 30 درصدی بخش کشاورزی باشیم. 
سهامیان تأکید کرد: خطرپذیری همراه با بیمه است، اما هیچ‌گونه مدیریت خطرپذیری در رابطه با بیمه محصولات کشاورزی و انجام اقدامات لازم ازجمله پیش‌بینی، هشدار و جلوگیری از بالا بودن میزان خسارت وجود ندارد.
وی معتقد است بخش مهم فعالیت بیمه باید مبتنی بر آموزش کشاورزان باشد و با توجه به تحولات تکنولوژیکی قرن حاضر، می‌توان آموزش مجازی و آموزش از راه دور را در دستور کار قرار داد و نسبت به آموزش نسل جوان کشاورز اقدام کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 0 =