آلبرت بغزیان در گفتوگو با «روستانیوز» اظهار داشت: اشاعه فرهنگ بیمهای میتواند از این صنعت حمایت کند و اطمینان خاطر تولیدکننده نسبت به آینده و حفظ تولید در برابر ضرر و زیان احتمالی را افزایش دهد. وقتی بیمهگذار وارد این صنعت میشود و تولیدات خود را بیمه میکند، این پول بیمه در جای دیگری سرمایهگذاری میشود و به رشد بیشتر صنعت کمک میکند؛ پس بیمهگذار هم از یک صنعت حمایت کرده و هم به صنایع دیگر رونق بخشیده. به همین دلیل بیمه صنعتی پردرآمد و مهم بهحساب میآید.
این در حالی است که در کشور ما به بیمهها به دیده هزینهای اضافه نگاه میشود، نه با این دید که این بخش میتواند نقش مهمی در تولید داشته باشد و دلیل آن هم این است که بیمه موضوعی زمانبر است و مانند صنعت نیست که بتوان آن را بلافاصله به پول تبدیل کرد و همین موضوع تمایل به بیمه را کمی کمرنگ میکند. این در حالی است که کشورهایی که در سایه کشاورزی اداره میشوند، همیشه این خطر را احساس کردهاند که از بین رفتن و سقوط این محصولات به ضررشان تمام میشود و این نشان میدهد که بیمه در این بخش تا چه اندازه اهمیت دارد. در کشور ما بهدلیل عدم ارائه درست اطلاعات و آموزش اهمیت بیمه در بخش کشاورزی آنطور که باید جای خود را پیدا نکرده است.
بغزیان مقصر این کمفروغ شدن بیمه در بخش کشاورزی را شرکتهای بیمه معرفی میکند و معتقد است این شرکتها باید آموزشها و ضرورتهای بیمه را به تمام روستاهای دور و نزدیک آموزش دهند تا از این طریق کشاورز در خصوص امنیت شغلی خود اطمینان خاطر داشته باشد. به همین دلیل دولت باید برای کاهش ضرر و زیان در این بخش از این شرکتهای بیمهای حمایت کند تا از این طریق از حوزه پراهمیت کشاورزی حمایت کرده باشد.
این کارشناس اقتصادی معتقد است وقتی نمیتوان حادثه یا اتفاقی را پیشبینی کرد و احتمال وقوع آن وجود دارد، معمولاً برای پیشگیری از آن به مدیریت ریسک نیاز است. درواقع در این بخش نگاه بهسمت بخش زیانده است، نه سودده؛ بنابراین آن قسمت ریسک را در بخش بیمه سرمایهگذاری میکنند.
وی با تأکید بر اینکه در دنیا بخشهایی وجود دارد که تنها به بحث احتمال ضرر و زیان در صنعتهای مختلف میپردازند، گفت: اکچوئر یا بیمسنجی فعالیتی است که در این خصوص انجام میشود، درحالیکه در کشور همه فکر میکنند این به بیمه اختصاص دارد، اما آنقدر این موضوع اهمیت دارد که بهصورت جداگانه به آن پرداخته میشود.
بغزیان با تأکید بر اینکه نمیتوان بهطور خاص گفت بیمه تا چه میزان در افزایش تولیدات بخش کشاورزی تأثیر دارد، خاطرنشان کرد: گاهی کشاورزان گمان میکنند که بیمه برایشان صرفاً هزینه است، درحالیکه مهمتر از استفاده از بحث بیمه، اطمینان خاطری است که در این بخش ایجاد میشود. این در حالی است که کشاورزی حوزه پرخطری بهحساب میآید و ریسک کار در این بخش بالاست.
کد خبر: 7375
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۵
- خبرنگار: radmin
- چاپ

یک کارشناس اقتصادی گفت: با اینکه دانش بیمه یکی از شاخههای علوم انسانی است، اما از آنجا که نقش حمایتگر برای صنعتها دارد و قسمتی از زیانهای صنعتها را جبران میکند، به آن صنعت بیمه میگویند.