محمد طبیبیان در گفتوگو با «روستانیوز» اظهار داشت: بهدلیل وجود این خطرات بحث مدیریت ریسک مطرح میشود تا میزان ضرر و زیانی که در این بخش ایجاد میشود، کاهش پیدا کند. یکی از بخشهایی که از حوادث طبیعی متضرر میشود بخش کشاورزی است. به همین دلیل مدیریت ریسک در این بخش بهشدت باید مدنظر قرار بگیرد. در واقع میتوان گفت مدیریت ریسک (خطرپذیری) به این معناست که فرآیند سیستماتیکی برای از بین بردن یا به حداقل رساندن عوارض ناشی از وقوع خطر ایجاد شود.
طبیبیان ادامه داد: کارشناسان معتقدند بیمه مدیریت خطرپذیری است، زیرا میتواند اثرات منفی و ضرر و زیان حاصل از انجام یک فعالیت را به حداقل برساند و شانس و فرصت بهبود عملکرد را افزایش دهد.
این کارشناس حوزه کشاورزی معتقد است یکی از مهمترین استراتژیهایی که میتواند در این امر موثر واقع شود، بیمه محصولات کشاورزی است. بیمه کشاورزی نوعی استراتژی است که بهموجب آن محصولات کشاورزی در مقابل خطرات و بیماریهای نباتی و حوادثی مانند آتشسوزی تضمین میشوند و خسارت مالی وارده به کشاورز بیمهگذار تا میزان مورد تعهد بیمهگر جبران میشود. این اتفاق فوایدی نیز بههمراه دارد؛ ازجمله افزایش درآمد کشاورزان، جلوگیری از مهاجرت بیرویه روستاییان، گسترش روشهای کشاورزی نوین، ایجاد امنیت اقتصادی و سرمایهگذاری در این بخش.
طبیبیان اظهار داشت: وجود بیمه کشاورزی برای جبران خسارتهای ناشی از بلایای طبیعی ضروری است و باید تبلیغاتی همهجانبه و یکپارچه برای شناساندن بیمه محصولات و مزایای آن به کشاورزان توسط کارگزاران صنعت بیمه صورت گیرد، زیرا بخش سخت کار در بیمه مشارکت تولیدکنندگان است. اهمیت بیمه کشاورزی به اندازهای است که میتواند امنیت سرمایه، خطرپذیریها و برنامهریزی کشاورزان را پوشش دهد و بیمهها میتوانند محیطی استاندارد برای کشاورزی را در کشور ایجاد کنند.
گزارش از فهیمه تماشایی