به گزارش روستانیوز به نقل از ایرنا، ایرج الماسی گفت: پیش بینی می شود که امسال از سطح زیرکشت این محصول با عملکرد ۹ تن در هکتار در مجموع بیش از ۲ هزار تن نخود فرنگی تولید و روانه بازار مصرف شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساوجبلاغ ، برگزاری کلاس های آموزشی، بازدید های کارشناسی، تامین نهاده و تنظیم بازار را از جمله اقدامات صورت گرفته توسط این مدیریت در زمینه کشت محصول نخود فرنگی برشمرد.
وی در خصوص زمان کاشت و برداشت این محصول اظهار داشت: مرحله اول برداشت نخودفرنگی در ساوجبلاغ از خرداد ماه آغاز می شود و با کشت دوباره برداشت مرحله دوم در فضل پائیز انجام خواهد بود.
الماسی گفت: محصول نخود فرنگی در ساوجبلاغ بیش از نیاز مصرف داخل شهرستان بوده و محصول مازاد تولید برای صادرات ، تولید کنسرو و مصرف روزانه کشور عرضه می شود.
وی با بیان اینکه کشت نخود فرنگی در زمینه تناوب زراعی در مقایسه با سایر غلات محصول مناسبی است، افزود: نخود فرنگی دارای ارزش غذایی بالایی است و افزایش عملکرد این محصول با شرایط مناسب شهرستان ساوجبلاغ دور از انتظار نیست.
الماسی افزود: شهرستان ساوجبلاغ با ۲۰۰ هکتار نخود فرنگی زیر کشت بیشترین میزان کشت این محصول را در استان البرز دارد.
وجود مقادیر زیادی ویتامین c و آهن در نخود فرنگی باعث شده که این ماده غذایی به تقویت ایمنی بدن کمک کند و ویتامین موجود در این ماده غذایی از تخریب و از بین بردن سلول های تولید کننده انرژی محافظت می کند و در پیشگیری از بروز سرطان موثر است.
همچنین این گیاه حاوی ماده ای موسوم به لوتئین است که به کاهش خطر ابتلا به بیماری های چشمی مانند دژنراسیون ماکولار و آب مروارید کمک می کند.