کد خبر: 6444
تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۵
لاله گل

یکی از تولیدکنندگان گل‌وگیاه زینتی استان مرکزی با اشاره به خسارت سنگین تولیدکنندگان گل و گیاه بر اثر شیوع کرونا می‌گوید: گل‌وگیاهان زینتی در یک‌هزار و ۱۱۴ هکتار فضای گلخانه‌ای استان مرکزی شامل ۴۹۴ هکتار فضای گلخانه‌ای و ۶۲۰ هکتار فضای آزاد کشت می‌شود.

مجتبی کرمعلی در گفت‌وگو با «روستانیوز» ادامه می‌دهد: در فروردین امسال حدود سه‌میلیارد تومان ضرر کرده‌ام. گل‌های من شامل سنبل، لاله و لیلیوم است که تنها ۱۰۰ هزار سنبل فروخته‌ام. او ادعا می‌کند در سال‌های گذشته مبلغ فروش او تا ۱۰ میلیارد تومان هم بوده است.
کرمعلی درباره وضعیت واحدهای کوچک تولیدکننده گل‌وگیاه زینتی می‌گوید: تولیدکنندگان گل‌های شاخه‌بریده بیش‌ترین ضرر را از تعطیلی مجالس و گل‌فروشی‌ها و اجتماعات متحمل شده‌اند و ضایعات گل در این بخش بیش از ۹۰ درصد بوده است.
این فعال حوزه گل‌وگیاه زینتی ادامه می‌دهد: گل‌فروشان در سه ماه از سال یعنی اسفند، فروردین و اردیبهشت‌ماه بهترین شرایط و بازار را برای فروش دارند، اما کرونا همه امید آن‌ها برای جبران ضررها و تأمین هزینه‌هایشان را به یأس بدل کرده و گل‌ها را روی دستشان باقی گذاشته است.
وی ادامه می‌دهد: زمانی که همه مجالس عروسی، عزا و اجتماعات، هتل‌ها و رستوران‌ها و فعالیت‌های اجتماعی تعطیل شود، دیگر جایی برای عرضه گل باقی نمی‌ماند و گل‌ها از بین می‌رود.
 این تولیدکننده گل‌های زینتی می‌گوید: واحدهای کوچک تقریباً در حال جمع‌کردن هستند. بیش‌تر گلخانه‌ها اجاره‌ای و با وام و چک سرپا ایستاده بودند که متأسفانه این بحران باعث شد از پا دربیایند. متأسفانه تعدادشان هم کم نیست و اگر تا دو ماه دیگر شرایط مثل سابق نشود، حتماً ورشکست خواهند شد.
او می‌گوید: اگر این شرایط ادامه داشته باشد، تعداد زیادی از افراد بیکار می‌شوند. شما در نظر بگیرید که در هر واحد یک‌هزار متری چهار نفر مستقیم و تعداد زیادی افراد به‌صورت غیرمستقیم کار می‌کنند. در صورت تداوم این بیماری و تعطیلی واحدها تعداد خیلی زیادی از شاغلان این صنعت بیکار می‌شوند، چون مجبور به اخراج نیروهایشان خواهند شد.
کرمعلی ادامه می‌دهد: دولت باید با بسته حمایتی و وام ارزان‌قیمت به کمک تولیدکنندگان بیاید. تولیدکنندگان گل‌هایشان از بین رفته و خسارت زیادی دیده‌اند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =