گلخانه

رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه گل و گیاه ایران می‌گوید: استان‌های مرکزی، تهران و اصفهان که مرکز پرورش گل‌وگیاه هستند، بیش‌ترین ضرر را متحمل شده‌اند. 

غلامعلی ابراهیمی درباره تأثیر شیوع کرونا بر کسادی بازار به روستانیوز می‌گوید: از همان هفته دوم اسفندماه و زمانی که باید لیست سفارش‌های نوروزی و بهاری به گلخانه‌داران می‌رسید، معلوم بود که کرونا کار خودش را کرده؛ سفارش‌ها نسبت به سال گذشته افت کرد و هنوز عید نشده بسیاری از مشتری‌های عمده که شامل شهرداری‌های سراسر کشور، گل‌فروشی‌ها، گلخانه‌داران و توزیع‌کنندگان گل‌وگیاه بودند، سفارش‌های خود را لغو کردند و حتی برخی از آن‌ها بی‌خیال پیش‌پرداخت‌ها و بیعانه‌هایی شدند که به گلخانه‌داران محلاتی داده بودند و آن را به‌حساب ضرر و زیان سفارش گذاشتند. نحوست کرونا قبل از تحویل سال به‌طور کامل معیشت پرورش‌دهندگان گل‌وگیاه را تحت تأثیر قرار داد. تورهای گردشگری در مسیرهای اصفهان و کاشان همیشه سری هم به محلات می‌زدند و گردشگران را به تماشای گلخانه‌های محلات می‌بردند. با لغو این تورها و ممنوعیت‌های سفر این امکان هم از گلخانه‌داران گرفته شد تا گل‌های خانگی و آپارتمانی‌ خود را به گردشگران بفروشند.
 رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه گل‌وگیاه ایران بازار گل‌های شب عید ازجمله انواع سینره، لاله و سنبل را بین پانزدهم اسفند تا پانزدهم فروردین‌ماه عنوان می‌کند و می‌گوید: ارائه نشدن این محصولات در بازار شب عید امسال، کاهش توان مالی تولیدکنندگان برای پرداخت تسهیلات و بهای انرژی مصرفی توسط این واحدها را به همراه داشته است. از طرفی شیوع ویروس کرونا در استان‌های مختلف کشور کاهش تقاضای گل‌وگیاهان فصلی نشایی و شاخه‌بریده را به همراه داشته است.
 وی تولید برخی گل‌های فصلی نشایی را به‌صورت بذری عنوان می‌کند و می‌افزاید: اکنون پس از شش ماه صرف وقت و هزینه از سوی تولیدکنندگان برای تولید این گیاهان، متقاضی و بازاری برای عرضه آن‌ها وجود ندارد.
ابراهیمی ادامه می‌دهد: تولید برخی گل‌های شاخه فصلی نشایی براساس سفارش شهرداری‌های کشور انجام ‌شده و اکنون به‌دلیل شیوع ویروس کرونا این محصولات نیز با عدم استقبال و فروش مواجه شده است.
این تولیدکننده گل‌وگیاه زینتی می‌گوید: ۵۰ تا ۶۰ درصد تولید گل‌های زینتی شهرستان محلات براساس سفارش‌های مشتریان خارجی و صادرات به کشورهای دیگر تولید شده که بسته‌شدن مرزها به‌دلیل شیوع ویروس کرونا ضرر و زیان جبران‌ناپذیری را برای تولیدکنندگان به‌همراه داشته است.
وی ادامه می‌دهد: تولیدکنندگان گل‌وگیاهان زینتی با آگاهی از مشکلات اقتصادی دولت انتظار پرداخت غرامت و کمک یارانه‌ای ۱۰۰ درصدی برای جبران خسارت را ندارند، ولی ارائه برخی کمک‌ها برای جلوگیری از بیکاری فعالان و حذف چرخه تولید در این بخش امکان‌پذیر است.

گزارش از فهیمه تماشایی

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 0 =