مهدی شریفی در گفتوگو با «روستانیوز» میافزاید: تولیدات گلوگیاه تنها خاص لاله و سنبل نیست. شاخهبریدهها، گلهای فصلی، گلهای پیازی، گلهای آپارتمانی و گلهای فضای باز از تولیدات شب عید ما بود که همگی روی دست تولیدکننده مانده است.
شریفی درباره ضرر و زیان ناشی از این بحران ادامه میدهد: آمار قطعی در دست نیست؛ چراکه هنوز نتوانستهایم ریز آمارها را دربیاوریم، اما طبق آخرین آمار یکهزار و ۴۰۰ میلیارد تومان ضرر مربوط به بخش تولید گیاهان زینتی بوده است.
مدیرعامل اتحادیه گلوگیاه ایران میگوید: پروسه تولید گیاهان زینتی کمی پیچیده است و باید بلافاصله پس از تولید از گلخانه بیرون برود؛ در غیر این صورت از کیفیت آنها کاسته میشود و دیگر نمیتواند به فروش برسد. اکنون پس از شش ماه صرف وقت و هزینه از سوی تولیدکنندگان برای تولید این گیاهان، متقاضی و بازاری برای عرضه آنها وجود ندارد.
شریفی ادامه میدهد: تولید برخی گلهای شاخه فصلی نشایی براساس سفارش شهرداریهای کشور انجام شده و اکنون بهدلیل شیوع ویروس کرونا این محصولات نیز با عدم استقبال و فروش مواجه شده است. ۵۰ تا ۶۰ درصد تولید گلهای زینتی شهرستانها براساس سفارشهای مشتریان خارجی و صادرات به کشورهای دیگر تولید شده که بستهشدن مرزها بهدلیل شیوع ویروس کرونا ضرر و زیان جبرانناپذیری را برای تولیدکنندگان به همراه داشته است.
این تولیدکننده میگوید: در مکاتبهای که با وزارت جهاد کشاورزی داشتم، اعلام کردم که اولین کاری که تولیدکننده در بحبوحه این مشکلات انجام میدهد این است که نیروی کار را بیرون میکند که در این صورت با تعداد زیادی از واحدهای تعطیلشده و افراد بیکار روبهرو خواهیم شد.
مدیرعامل اتحادیه گلوگیاه ایران میگوید: وزارت جهاد کشاورزی وعده و وعیدهایی به ما داده است؛ مثلاً اینکه دوهزار میلیارد تومان بودجه تخصیص داده میشود و تسهیلات ۱۰ تا ۱۲ درصد بهمدت دوسال در اختیار تولیدکنندگان قرار میگیرد. این در صورتی است که برای احداث گلخانه وام ۹ درصدی به آنها تعلق گرفته بود و به همین علت تولیدکنندگان معترض هستند و میگویند از این وامها استفاده نخواهند کرد.
شریفی میگوید: طی تماسی که با وزارتخانه داشتم درخواست کردم که اجازه دهند مراکز فروش گل بهزودی دوباره آغازبهکار کنند تا شاید کار تولیدکنندهها از کسادی خارج شود، زیرا در بسیاری از شهرها گلفروشیها اجازه کار ندارند.
کد خبر: 6442
تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۵
- خبرنگار: radmin
- چاپ

مدیرعامل اتحادیه گلوگیاه ایران میگوید: اسفندماه پیک فروش گلوگیاه است که متأسفانه بهدلیل شیوع ویروس کرونا و قرنطینه واحدها فروشی نداشتند.