گردشگری روستایی

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان دامغان از برگزاری نخستین جشنواره گردشگری روستایی دامغان با عنوان سفر به دیار قومس در روستای قوشه خبر داد.

به گزارش روستانیوز به نقل از ایسنا، مهدی قاسمی ۹ مهرماه ۱۴۰۱ با اعلام این خبر اظهار کرد: این جشنواره با همکاری بخشداری امیرآباد، شورای اسلامی روستاها و دهیاران بخش امیرآباد، اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان دامغان و سایر نهادهای ذی‌ربط، چهاردهم و پانزدهم مهرماه برگزار می‌شود.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان دامغان با بیان اینکه برگزاری جشنواره‌های روستایی ضروری است، افزود: جشنواره‌ها، نقش قابل‌توجهی در توسعه صنعت گردشگری به ویژه ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی و توانمندسازی منطقه در حوزه عشایری و دامی دارد و در برنامه ششم توسعه گردشگری کشور نیز به آن تأکید شده است.

قاسمی هدف از برگزاری این جشنواره را معرفی هر چه بیشتر شهرستان دامغان و توسعه صنعت گردشگری بخش امیرآباد عنوان کرد و گفت: زنده نگه‌داشتن آئین‌های کهن و اصیل گذشتگان، افزایش نشاط عمومی، تولید و عرضه صنایع‌دستی و سوغات منطقه و توسعه اشتغال با ایجاد کسب و کارهای کوچک، از دیگر اهداف برگزاری جشنواره سفر به دیار قومس است.

وی ادامه داد: اجرای برنامه‌های آئینی مانند آئین "حنابندان" و "نران"، برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی و سوغات، ارائه محصولات بومی، اجرای برنامه‌های ورکشاپ صنایع‌دستی، اجرای موسیقی سنتی محلی منطقه و نی و دف محلی، چوب‌بازی، برگزاری مسابقه‌های متعدد شامل آواها و نواهای چوپانی، پخت غذاهای محلی و ... از جمله برنامه‌های این جشنواره است.

قاسمی اضافه کرد: روستای قوشه علاوه بر جاذبه‌های تاریخی و طبیعی اطراف خود دارای آثار تاریخی متعددی در داخل روستا است که با توجه به فاصله مناسب از شهر دامغان، منطقه‌ای ایده آل برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری شهرستان دامغان است.
به گزارش ایسنا- به گزارش ایسنا-ویرانه های شهر تاریخی قومس در پنج کیلومتری شرق قوشه واقع شده است.

قوشه روستایی از دهستان قهاب صرصر در بخش صیدآباد شهرستان دامغان است که در ۱۵کیلومتری جنوب غربی صیدآباد و حدود ۳۴ کیلومتری جنوب غربی شهرستان دامغان واقع شده است.

تاریخچه مطالعات باستان شناسی در شهر قومس در منطقه قوشه به مطالعات اریک اشمیت در سال ۱۹۳۱ میلادی برمی گردد.

در کاوشهای 'استروناخ' در این منطقه، آثاری از دورهای ماد، آهن میانی و نو، هخامنشی، سلوکی، اشکانی، ساسانی و سده های میانی دوره های اسلامی مشاهده شد.

در بررسی سالهای ۱۳۷۳ تا ۱۳۷۶ توسط سازمان میراث فرهنگی در این محوطه و سایر محوطه های باستانی سمنان، مشخص شد که شهر قوم از هزاره پنجم تا چهارم و هزاره اول پیش از میلاد استقرار داشته است.

"جان هانسمن" در دو دوره مطالعه شهر قومس به اطلاعاتی از تداوم آثار فرهنگی از دوره آهن تا دوره اسلامی و معماری دوره اشکانی در این منطقه دست یافت.

در کاوش های باستان شناسی از این منطقه، آثاری از جمله ظروف سفالی، شیشه ای و سنگی و تعدادی سکه مربوط به دوره اشکانی شناسایی شده است

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 6 =