تخم مرغ

یک تولیدکننده تخم مرغ معتقد است علاوه بر افزایش قیمت تولید با حذف ارز ترجیحی، پایین بودن قیمت خرید تضمینی در کارخانه و پایین بودن توان اقتصادی از مهمترین مشکلات این صنعت است.

به گزارش روستانیوز به نقل از مهر، خسرو تبیانی، از فعالان حوزه صنعت تولید تخم مرغ در کشور در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: قیمت تمام شده هر کیلو تخم مرغ در مرغداری ۴۳ هزار تومان است. در حالی که قیمت خرید تضمینی دولت ۳۵ هزار تومان است و قیمت در مرغداری ۳۱ هزار و ۵۰۰ تا ۳۲ هزار تومان است.

این فعال حوزه تولید تخم مرغ درباره مشکلات این صنعت اظهار کرد: مشکلات ما حل نخواهد شد؛ چراکه قیمت تخم مرغ مشخص است و مردم قدرت خرید ندارند و به قیمت‌های جدید عادت نکرده‌اند. بنابراین در حال حاضر مردم مقدار کمتری مرغ می‌خرند. با توجه به اینکه ۸۵ درصد تولید مرغ کشور به طور مستقیم سر سفره مردم می‌رود و مثل کشورهای اروپایی نیست که در صنایع جانبی مانند آرایش، کیف و کفش و غیره استفاده شود، مشکلات تولید بیشتر است.

وی افزود: پایین آمدن قیمت نهاده‌های دامی تنها راه برون رفت از این مشکل است. چرا که قیمت تخم مرغ در پاکستان، ترکیه، ایران و حاشیه خلیج فارس یکسان است و نمی‌توان صادرات انجام داد.

تبیانی درباره تأثیرات و خطرات تشکیل وزارت بازرگانی برای تولید تخم مرغ در کشور نیز اظهار کرد: صنعت طیور کشور بزرگترین سرمایه گذاری بعد از صنعت نفت است. وزارت بازرگانی یا صمت هیچ تخصصی در این مورد ندارند و فقط نظاره‌گر از بیرون هستند. متولی این صنعت وزارت جهاد کشاورزی است. الان که آزادسازی انجام شده، دولت باید مدیریت دولتی را از این صنعت خارج و آن را به تشکل‌های صنفی واگذار کند، نه اینکه قیمت دستوری اعلام کند.

وی درباره اقداماتی که دولت موظف است برای بهبود وضعیت اتحادیه مرغداران انجام دهد، گفت: دولت می‌خواهد تشکل‌های مرغداران را از بین برد و نمی‌خواهد آن‌ها را بهبود ببخشد. برای بهبود این صنعت دولت باید دست نهادهای دولتی را کوتاه کند. این نهادهای دولتی، مثل بنیاد شهید، تکلو، سیمرغ و زیاران ۱۷ میلیون مرغ دارند که با آنها مانور می‌دهند، با تشکل‌ها همسو نیستند و به هیچ عنوان نخواهند بود.

این فعال حوزه تولید تخم مرغ همچنین گفت: تخم مرغ ایران، به خصوص تخم مرغ آذربایجان، جزو سه برند دنیاست. از نظر کیفی تخم مرغ ایران از ترکیه، اوکراین، روسیه و حتی پاکستان بالاتر است. بنابراین دولت باید مثل ترکیه مشوق صادراتی بدهد. مصرف سرانه ایران حدود ۱۰ تا ۱۰.۵ کیلو است. باید مثل کشورهای مترقی و اروپایی و حتی کشور ترکیه میزان تولید و صادرات یا واردات به عهده تولیدکنندگان باشد.

وی افزود: از آنجایی که نهادهای دولتی از این سفره بزرگ می‌خورند و دل نمی‌کنند، مشکل حل نمی‌شود؛ مثلاً کار سازمان پشتیبانی امور دام و طیور مشخص نیست؛ در حالی که ۱۲ درصد این سازمان به عنوان مدیریت داخلی در اختیار دولت و ۸۸ درصد در اختیار بخش خصوصی است، این سازمان ضامن سود بیشتر واردکنندگان نهاده‌های دامی است. اولین دشمن صنعت طیور سازمان پشتیبانی امور دام و طیور است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 3 =