کد خبر: 22784
تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۱
کنجد

مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی از کشت کنجد ناشکوفا برای نخستین بار در استان خبر داد.

به گزارش روستانیوز به نقل از ایسنا، جلال رحیم‌زاده روز سه‌شنبه، 2 آذر، در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به کلید خوردن طرح توسعه کشت دانه‌های روغنی در استان و اهمیت تولید محصولات روغنی در چرخه‌ی امنیت غذایی و نظر به اینکه کشت محصول کنجد در شهرستان‌های نیمه معتدل استان در الگوی کشت به مساحت ۴۵۰ هکتار قرار داشته و از ارقام محلی و کنجد سیاه استفاده می‌شد، امسال برای اولین بار در سطح سه هکتار توده ژنوتیپی جدید، تیپ مقاوم به ریزش اصطلاحاً ناشکوفا(سفید) در راستای اصلاحات به نژادی در شهرستان خداآفرین معرفی و کشت شد.

وی افزود: این رقم جزو تیپ‌های ناشکوفای کنجد است به این مفهوم که برعکس ارقام محلی، کپسول‌های روی بوته‌ها باز نمی‌شود و پس از رسیدگی کامل مزرعه امکان برداشت ماشین‌ با کمباین وجود دارد در حالیکه ارقام محلی قبل از رسیدگی بوته‌ها باید مزرعه برداشت و یک مرحله نیز خشک شود تا اینکه بعداً خرمن‌کوبی شده و محصول به دست آید لذا هزینه‌های برداشت نیز در این تیپ تا ۵۰ - ۶۰ درصد پایین می‌آید و محصول یکجا به دست آمده و از هر گزندی در امان خواهد بود.

مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه قیمت بازاری محصول کنجد سفید نسبت به ارقام محلی(سیاه) تا حدودی بالاتر است، ادامه داد: کاملاً مقرون به صرفه است که این تیپ جایگزین ارقام محلی شود و امیدواریم با تلاش همکاران در شهرستان‌های نیمه معتدل استان، کشاورزان تلاش‌گر تمایل مثبتی به این موضوع نشان دهند تا نتایج بهتری حاصل شود.

به گزارش ایسنا، گیاه کنجد با نام علمی L.Sesamum indcum از جمله گیاهان بومی ایران است که از قرن‌ها پیش در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر کشور کشت شده و دارای نیاز آبی کم، گرمادوست و همچنین مقاومت زیادی به خشکی و گرما دارد و از جمله مزایای کنجد می‌توان به اهمیت فراوان این محصول در توسعه کشاورزی مناطق خشک و نیمه خشک به عنوان یک کشت تابستانه، زراعت دوم در تناوب با غلات و نباتات جالیزی و اهمیت بسزایی در توسعه کشاورزی پایدار دارد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 6 =