به گزارش روستانیوز به نقل از ایرنا، دکتر «ابراهیم شکیبا» روز یکشنبه افزود: بهبود شاخصهای بهداشتی در مناطق روستایی بیانگر نقش موثر و تعیین کننده بهورزان در ارتقای سلامت جمعیت زیر پوشش آنها است.
وی گفت: بهبود شاخصهای بهداشتی و جمعآوری و ثبت منظم اطلاعات سلامت افراد در مناطق روستایی از دستاوردهای ارزنده نظام سلامت محسوب میشود و مایه مباهات کشور حتی در مجامع بین المللی را فراهم کرده است.
رئیس شبکه بهداشت استان کرمانشاه در ادامه تصریح کرد: امروز شاهد ارتقای بهداشت و سلامت مردم، جامعه، کودکان و نوجوانان و ریشهکنی، حذف و کنترل بسیاری از بیماریها واگیر هستیم که بخش عمده آن حاصل تلاشهای شبانه روزی بهورزان است که با هیچ چیز قابل قیاس و جبران نیست.
دکتر شکیبا افزود: اما تغییر سیمای سلامت و افزایش میزان شیوع و بروز بیماریهای غیر واگیر و سوانح و حوادث، ضرورت تغییر رویکرد مراقبت و ارایه خدمات بهداشتی درمانی را با توجه به شاخصهای تعیین کننده سلامت بیش از پیش طلب می کند.
او گفت: در این راستا تقویت و توانمندی بیشتر بهورزان با توجه به نیازهای جدید از اولویتهای نظام سلامت کشور است.
وی اضافه کرد: بهورزان در طرح مدیریت و کنترل کووید۱۹ به شیوه محله و خانواده محور مبتنی بر برنامه "هرخانه یک پایگاه سلامت" (طرح شهید قاسم سلیمانی) نقش بسیار فعالی داشتهاند.
او افزود: بهورزان در خانه های بهداشت به عنوان یک پایگاه به منظور رهگیری موارد علامت دار ومثبت کووید۱۹ نقش بسزایی در کنترل وقطع زنجیره بیماری را ایفا میکنند.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان سکونت می کنند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی میکنند.