بهگزارش «روستانیوز»، سعادت شاهپوری با اشاره به اینکه میزان برداشت پسته در مدت مشابه سال ۹۸، هفتهزار و ۴۵تُن بوده است، ادامه داد: تولید پسته استان اصفهان در سال جاری نسبت به سال گذشته ۱۵درصد افزایش یافت.
وی با بیان اینکه پسته محصولی با نیاز آبی کم و مقاوم به خشکی و شوری است، گفت: بیشترین سطح زیر کشت پسته به مناطق کویری و کمآب استان از جمله شهرستانهای آران و بیدگل، اردستان، نائین، کاشان و شاهینشهر اختصاص دارد.
شاهپوری با بیان اینکه نرخ این محصول با توجه به ارقام، وزن و خندان یا دهان بستهبودن پسته متفاوت است، ارقام پسته اصفهان را احمدآقایی، اکبری، کلهقوچی و فندقی برشمرد و افزود: پسته خشک بسته به کیفیت محصول از هر کیلوگرم ۹۰ تا ۱۵۰هزار تومان از باغدار خریداری میشود که پسته اکبری بیشترین و پسته فندقی کمترین قیمت را بین سایر ارقام دارند.
وی با اشاره به صادرات این محصول، خاطرنشان کرد: پسته اصفهان به استانهای مرکزی، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و تهران و کشورهای کویت، عراق و مالزی صادر میشود.
کارشناس ارشد امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان میانگین برداشت پسته در هر هکتار را ۵/۱تُن اعلام کرد و گفت: هرسال حدود ۱۰درصد خسارت ناشی از سرمازدگی باغهای پسته وجود دارد و سال جاری نیز سرما و بادهای گرم به باغها آسیب زد، اما با توجه به اینکه امسال سال آور پسته بود، تولید این محصول خوب بود و هنوز میزان خسارت ریالی برآورد نشده است.
این کارشناس باغبانی در پایان اظهار کرد: با توجه به اینکه احداث باغ پسته هزینه زیادی دارد و تولید این محصول زمانبر است، به باغداران و متقاضیان احداث باغ پسته توصیه میشود پیش از آغاز کار با کارشناسان کشاورزی مشورت کنند تا سرمایه آنها از بین نرود.
کد خبر: 9674
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۵
- خبرنگار: Ebrahimi
- چاپ
کارشناس ارشد امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به پایان برداشت محصول پسته از باغهای استان اصفهان اظهار کرد: سال جاری از ۹هزار و ۴۴۵هکتار باغ پسته استان ششهزار و ۵۸۰هکتار بارور بود و از ۱۵شهریور تا ۱۵آبان حدود هشت هزار ۳۲۰تُن پسته خشک برداشت شد.