زمین

نماینده مردم «گرمی و دشت مغان» در مجلس گفت: تقاضا داریم تا وزارت جهاد کشاورزی به سرعت نماینده‌ای برای شرکت کشت و صنعت مغان معرفی کند.

به گزارش روستانیوز به نقل از میزان، ولی اسماعیلی، با اشاره به ابطال واگذاری «شرکت کشت و صنعت مغان»، گفت: تقاضا داریم تا وزارت جهاد کشاورزی به سرعت نماینده‌ای برای  شرکت کشت و صنعت مغان معرفی کند.

این نماینده مجلس اظهارداشت: باید از بی برنامگی و مدیریت چندگانه که احتمال دارد پس از ابطال به واگذاری این شرکت پیش بیاید، جلوگیری کرد.

اسماعیلی بیان داشت: وزیر جهاد کشاورزی اگر به سرعت به این مقوله ورود نکند، پس از تعطیلات مجلس باید پاسخگوی این مسئله باشد.

تاریخچه
در سال ۱۳۵۱ وزارت کشاورزی، مجتمع کشت و صنعتی را با نام طرح کشت و صنعت و دامپروری مغان در سطح ۶۳۰۰۰ هکتار از ۳۵۰ هزار هکتار اراضی خالصه دولتی، تأسیس کرد و فعالیت آن آغاز شد.

در اسفند ماه سال ۱۳۵۳ نام طرح به «شرکت سهامی کشت و صنعت و دامپروری مغان» تبدیل شد و در سال ۱۳۵۲ بین وزارت کشاورزی و مهندسین مشاور هاوائین اگرونومیکسـاینتر نشنال و شرکت اگرونومیک ایران قراردادی منعقد شد که به موجب آن مطالعات جامع شرکت به عهده آنان واگذار شد.

در همین سال با به زیر کشت رفتن اولین قطعات تسطیح نشده به صورت زراعت دیم، فعالیت تولید در کشت و صنعت و دامپروری مغان آغاز شد که به سرعت با تسطیح اراضی و بهره‌گیری از آب، به زراعت فاریاب تبدیل و بدین سان نظام بهره‌وری از زمین، عملاً از شکل مرتع قشلاقی متوسط و فقیر به شکل زراعت مکانیزه تغییر یافت.

شروع عملیات اصلی این شرکت، همزمان با پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی بوده است. زیرا در سایه حمایت‌های همه جانبه و توجهات ویژه مسئولین وقت نظام مقدس جمهوری اسلامی و بکارگیری مشاوران، متخصصان و کارشناسان رشته‌های مختلف کشاورزی و صنایع، امکاناتی برای این شرکت فراهم شد که به کانون پیشگام در عرصه تولید، ترویج و آموزش کشور تبدیل شود.

اما سال ۹۶، خصوصی سازی بزرگترین کشت و صنعت ایران را در چند مزایده به دست بخش خصوصی سپرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 3 =