کد خبر: 6974
تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۱
ساوه

روستاهای «مرق» و «مرقکان» از توابع بخش مرکزی ساوه در ۳۰ کیلومتری غرب شهر و پشت سد الغدیر قرار دارند که روز گذشته راهش زمین، بن بست جغرافیایی و طبیعی این مناطق را مضاعف و با تخریب جاده، دسترسی اهالی به شهر را قطع کرد.

به گزارش روستانیوز به نقل از ایرنا، روز پنجشنبه هفته گذشته حادثه رانش زمین سبب شد جاده دسترسی و تنها مسیری که روستاهای مذکور را به ساوه متصل می کرد، تخریب شود تا عملا امکان تردد زمینی به این مناطق و بالعکس تا اطلاع ثانوی میسر نباشد.

اما استاندار مرکزی و فرماندار ساوه با همراهی دستگاههای عضو ستاد بحران به سرعت وارد عمل شدند و با انجام بازدید از منطقه و ارزیابی های اولیه، تصمیم های عاجلی اتخاذ کردند.

ایجاد راه جایگزین با توجه به غیرممکن بودن ترمیم جاده کنونی تا ۱۰ روز آینده، تامین مایحتاج مردم با اعطای سبد غذایی به حدود ۱۰۰ خانوار مرق و مرقکان، استقرار پزشک و بهورز و ملزومات دارویی و همچنین تعبیه چند فروند قایق برای ترددهای ضروری و اورژانسی از راه دریاچه سد الغدیر و تامین سیلندرهای گاز مایع با توجه به قطعی شبکه گاز از جمله اقدامات انجام شده یا در دست اجرا است

بن بست مضاعف!

امام جماعت روستای مرق به ایرنا گفت: تخریب جاده دسترسی به دلیل رانش زمین باعث شده که اهالی این روستا و همچنین روستای مرقکان بطور کامل در بن بست قرار گیرند.
حجت الاسلام «هاشمی» افزود: امروز فرماندار ساوه همراه با جمعی از مدیران استانی و شهرستان از مسیر تخریب شده و سطح روستا بازدید کردند و طبق تصمیمات اتخاذ شده قرار است جاده دسترسی را از محلی دیگر احداث کنند.
وی افزود: قرار است طرف یک هفته تا ۱۰ روز زمینه تردد ساکنان این روستاها با ایجاد مسیر جایگزین فراهم شود.
امام جماعت روستای مرق گفت: با وضعیت پیش آمده دست کم تا ۱۰ روز آینده قادر به خروج از روستا نیستیم ولی برای تامین مایحتاج مانند مواد غذایی و رفع نیازهای اورژانسی و دارویی قایق هایی تعبیه شده که با عبور از دریاچه سد الغدیر به اهالی خدمات رسانی کنند.
وی گفت: همچنین تصمیم گرفته شد که به هر خانوار سبد غذایی اعطا شود و برای تامین نیاز اهالی به گاز نیز با توجه به قطع شبکه گازرسانی طبیعی، سیلندرهای حاوی گاز مایع به ساکنان ارائه شود هرچند وسایل گازسوز از قبیل اجاق گاز با آبگرمکن درون خانه ها مطابق با استانداردهای گاز طبیعی است و تعویض سوزن های آنها مشکلاتی دارد.

وصل گاز طبیعی ساکنان یک روزه انجام می شود
رئیس شرکت گاز شهرستان ساوه نیز گفت: قرار است طرف چند روز اداره راهداری فعالیت خود را برای بهسازی مسیر انجام دهد و با توجه به خطر ریزش کوه متاثر از انفجارهای لازم، ما به صورت موقت گاز سه روستای مرق، مرقکان و سیاله را وصل می کنیم و بعد از تکمیل جاده، بصورت دائم گاز را وصل خواهیم کرد.
وی اظهار داشت: وصل موقت گاز مشترکین این روستاها که حدود ۲۰۰ خانوار هستند برای شرکت گاز حداکثر یک روز زمان نیاز دارد اما برای محکم کاری و پرهیز از ریزش و خطرات احتمالی منتظر ایمن سازی مسیر توسط راهداری هستیم.
رئیس شرکت گاز شهرستان ساوه گفت: بعد از اینکه پروژه راهسازی تکمیل و نهایی شد، گاز این روستاها نیز بصورت دائمی و استاندارد متصل می شود.
«عباس اکبری» اظهار داشت: در سه روستای مورد اشاره ۲۰۰ مشترک گاز از مجموع ۳۰۰ خانوار وجود دارد که طبق بررسی های انجام شده ۱۰۰ مورد از این مشترکین بصورت فصلی در روستا حضور دارند.
اکبری در مورد تامین گاز مایع برای مردم این روستاها که اکنون با مشکل قطع شبکه گازرسانی مواجه هستند، گفت: با تدبیر فرماندار ساوه مقرر است تا زمان اتصال گاز، ستاد بحران نسبت به تامین سیلندرهای گاز مایع برای خانواده ها اقدام کند و شرکت گاز هم نسبت به آماده سازی وسایل گازسوز این روستاها با هدف استفاده از این گاز و بعد از انتقال شبکه، تغییر آنها برای بهره مندی از گاز طبیعی اقدام خواهد کرد.
رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای شهرستان ساوه نیز گفت: قرار است برای احداث جاده دسترسی روستاهای مرق، مرقکان و سیاله از ظرفیت بمب از پیمانکاران فعال در منطقه استفاده شود.
«ابراهیم مردانی» افزود: این اداره در کنار سایر ارگانهای عضو مدیریت بحران شهرستان ساوه برای خدمات به مردم روستاهای حادثه دیده در زمینه تکمیل راه دسترسی مشارکت خواهد داشت.
وی گفت: راهداری ساوه ماشین آلات و ادوات راهسازی را برای احداث راه دسترسی منطقه به کار خواهد گرفت.

همه دستگاهها در میدان هستند

فرماندار ساوه گفت: رانش زمین باعث ایجاد گسل و حرکت جاده روستاهای مرق و مرقکان و قطع دسترسی ساکنان این مناطق به شهر ساوه شد.
«علی میرزایی» به ایرنا گفت: به محض اطلاع از این حادثه ستاد بحران شهرستان ساوه و استان مرکزی پای کار آمدند و ارزیابی های اولیه توسط کارشناسان انجام شد.
وی افزود: کارشناسان معتقد بودند که با توجه به رانش زمین و آهکی بودن زمین و حرکت جاده در جهات مختلف، آوار زیادی برجا مانده و لازم است جاده جدیدی برای منطقه ایجاد شود.
وی گفت: برداشت خاک بصورت چشمگیری انجام شده و نیازمند انفجارهایی برای احداث جاده جدید هستیم.
فرماندار ساوه گفت: روز گذشته مدیران کل ارگانهای استان از قبیل راهداری، راه و شهرسازی، هلال احمر، شرکت گاز و ستاد بحران استانداری در منطقه حضور یافتند و برآوردهای اولیه نیز انجام شد.
وی اظهار داشت: سپاه ۴۲ قدر کاشان نیز در میدان حضور دارند و با استقرار تجهیزات و نیروی انسانی قرار است ازانرپز عملیات اجرایی جاده دسترسی جدید را شروع کنند.
میرزایی گفت: روز گذشته همراه با مدیران استانی و شهرستان ساوه با مردم روستاهای مرق و مرقکان برگزار کردیم و بر اساس نیازهای اعلام شده از سوی آنها مقرر شد پزشک، بهیار و بهورز و تجهیزات دارویی مستقر شود تا به افرادی که دارای بیماری های زمینه ای هستند، در صورت ضرورت امدادرسانی کنند.

جاده جدید تا ۱۰ روز آینده احداث می شود
وی گفت: به اهتمام شهرداری ساوه، مدیریت سد الغدیر و سپاه چند فروند قایق برای جابجایی اهالی در صورت نیاز و تامین ملزومات ساکنان روستاهای مرق و مرقکان تامین شده تا از راه دریاچه سد کار انتقال افراد و رساندن مواد غذایی، دارویی و سایر نیازها انجام شود.
فرماندار ساوه اظهار کرد: با همدلی و همراهی ارگان های دست اندرکار عملیات اجرایی جاده دسترسی این روستاها از امروز آغاز می شود و انتظار داریم طرف ۱۰ روز مسیر جدیدی برای تردد اهالی ایجاد شود.
وی در پاسخ به سئوالی در مورد میزان خسارت های وارده به دلیل رانش زمین، گفت: فعلا نمی توان ارزیابی دقیقی داشته باشیم به این دلیل که باید چند انفجار انجام و یک دماغه را از مسیر برداریم همچنین چند گسل را باید پر کنیم به همین دلیل برآورد خسارت در این مقطع امکانپذیر نیست اما بعد از انفجارهای می توانیم به نتیجه مشخصی برسیم.
میرزایی گفت: با توجه به اینکه اکنون دسترسی بیش از ۱۰۰ خانوار به شهر ساوه قطع شده، همه ادارات و سازمانهای استانی و شهرستان دست به دست هم داده اند تا هرچه سریعتر مشکل را حل کنیم.
وی گفت: احتمالا در ۲ روز نخست از عملیات احداث جاده جدید انفجارها را انجام خواهیم داد و با توجه به تاکید استاندار مرکزی، تلاش می کنیم تا یک هفته بعد از اتمام انفجارها راه دسترسی را ایجاد کنیم.
فرماندار ساوه گفت: با توجه به وضعیت اضطراری پیش آمده، همه دستگاه‌ها وای کار هستند و ما یک دستگاه خاص را متولی کار منی دانیم و تلاش خواهیم کرد با هم افزایی و همدلی هرچه زودتر مشکل ساکنان مرق و مرقکان را رفع کنیم.

شهرستان ساوه با ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارای چهار شعر، ۲ بخش مرکزی و نوبران و ۲۳۰ روستا است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 3 =