23

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی با بیان اینکه اعتبارات استان ۱۵۲ میلیارد تومان است، گفت: از این مبلغ ۸۸ میلیارد تومان از تبصره ۱۶، ۵۴ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال روستایی و ۱۰ میلیارد تومان از صندوق امداد ولایت است.

به گزارش روستانیوز به نقل از ایسنا، مجید پورعیسی گفت: بر اساس ماده ۲۷ قانون ششم انجام مطالعات توسعه اقتصادی و اشتغالزایی در روستاهای منتخب توسط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی انجام شده است که در این اسناد اولویت‌ها و پتانسیل‌های توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستاها احصاء می‌شود.

وی با اشاره به پرداخت تسهیلات حوزه اشتغال، اظهارکرد: در اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تاکنون ۳۰۶۰ میلیارد ریال به ازای ۲۶۵۱ طرح تسهیلات پرداخت شده است.

پورعیسی ادامه داد: از این مبلغ، تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری برای ۲۴۴۶ طرح مبلغ ۳۰۳۰ میلیارد ریال، مشاغل خانگی برای ۱۸۵ طرح ۲۰ میلیارد ریال و از تفاهم‌نامه اشتغالزایی با صندوق کارآفرینی امید برای ۲۰ طرح ۱۰ میلیارد ریال پرداخت شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی بیان کرد: از سوی کمیته امداد نیز از ابتدای امسال تاکنون به ازای ۲۳۶۰ طرح با ۲۸۳۶ فرصت شغلی ۷۲۸ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته از نظر تعداد ۱۵۵ و از نظر مبلغ ۲۹۹ درصد رشد داشته است.وی با بیان اینکه از سوی بهزیستی نیز ۱۱۷۶۴۲ میلیون ریال به ۳۰۲ نفر پرداخت شده است، افزود: یکی از برنامه‌های دولت برای اشتغالزایی در روستاها، اجرای قانون اشتغال پایدار روستایی و عشایری بوده است که از سنوات گذشته آغاز شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی بیان کرد: در این طرح به طرح‌های اولویت‌دار در مناطق روستایی و عشایری تسهیلات ارزان قیمت پرداخت شده است و از ابتدای اجرای طرح حدود ۲۴۴۶ طرح با مبلغ ۳۰۳۰ میلیارد ریال از این محل دریافت کرده‌اند.

وی با اشاره به طرح روستا تعاون که متولی آن اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی است، افزود: این طرح در مرحله اول با هدف توانمندسازی ۱۰۰۰ روستا در قالب شرکت‌های تعاونی با موضوع فعالیت تولید تامین نیاز مشاغل تامین نیاز محصولی عمران و خدمات روستایی بر پایه قابلیت‌ها و مزیت‌های منطقه‌ای به دو صورت کلی تقویت تعاونی‌های موجود و ایجاد تعاونی جدید اجرا شد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی بیان کرد: در این طرح مشارکت بر پایه تواناسازی اقتصادی اقتصادی و معیشتی روستائیان با تکیه بر منابع و مزیت‌ها و ظرفیت‌های موجود در روستاها و با هدف ارتقای منزلت اجتماعی روستاییان، ایجاد بستر لازم برای شکوفایی و پیشرفت عدالت محو، استفاده از ظرفیت تعاونی‌ها در شناسایی فرصت‌های موجود، ساماندهی سرمایه‌های خرد، پیشگیری از مهاجرت روستائیان، افزایش مشارکت‌های مردمی، توسعه بازار محصولات روستایی، استفاده بهینه از منابع و مزیت‌های روستا، هدایت سرمایه به سمت اشتغال مولد، بهبود وضعیت زندگی و هم‌افزایی در تولید محصولات پیش‌بینی شده است.

پورعیسی با بیان اینکه از محل بند ب تبصره ۱۶ تسهیلاتی به منظور دامداری و کشاورزی اختصاص می‌یابد، افزود: در توسعه اشتغال برنامه‌های مختلفی توسط دستگاه‌های اجرایی در استان در حال اجراست که یکی از برنامه‌های این حوزه برنامه تولید و اشتغال موضوع بند الف تبصره ۱۸ است.

وی ادامه داد: این برنامه در هفت حوزه تسهیلات، یارانه و کمک بلاعوض برای رونق تولید و اشتغال پیش‌بینی شده است و توسط دستگاه‌های ذیربط در حال پیگیری است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی اظهار کرد: علاوه بر آن طرح دیگری در استان در حال اجراست که اثرات مهمی در اشتغالزایی خواهد داشت که از جمله این طرح‌ها می‌توان به طرح توسعه گلخانه‌ها، طرح پرورش شتر و ایجاد ۱۰ هزار واحد مسکونی برای محرومان اشاره کرد.

پورعیسی با اشاره به مشوق‌های بیمه‌ای خویش فرمایی و کارفرمایی، ادامه داد:  براساس نتایج طرح آمارگیری نیروی کار استان در سال ۹۷، سهم بخش صنعت در اشتغال استان ۲۹.۵ درصد بوده است.

وی در پاسخ به این سوال که برای طرح‌های بازسازی و نوسازی واحدهای صنعتی و معدنی چه تسهیلاتی پیش‌بینی شده است، یادآور شد: این تسهیلات از محل منابع طرح رونق تولید در راستای اجرای دستورالعمل تأمین مالی بنگاه‌های کوچک و متوسط و منابع برنامه تولید و اشتغال موضوع اعتبارات بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه تامین خواهد شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 13 =