کد خبر: 2707
تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۶
654

نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی گفت: فرهنگ و کوچ عشایر باید ثبت جهانی شود.

به گزارش پایگاه خبری روستانیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، حجت الاسلام والمسلمین سید رضا تقوی امروز شنبه در نشست شورای مدیران سازمان امور عشایر اظهار داشت: به منظور حفظ عشایر و جلوگیری از تهاجم فرهنگی باید تلاش کنیم فرهنگ و کوچ عشایر نیز ثبت جهانی شود.

وی عشایر کشور را گنجینه و ذخایر کشور خواند و تصریح کرد: جایگاه این قشر تولید کننده در جامعه باید تبیین و روحیه عزتمندی و افتخار آفرینی آنها تقویت شود.

تقوی افزود: عشایر به لحاظ شجاعت و سخاوت از نمادهای اقتدار ایرانی ها هستند و ما باید فرهنگ عشایر را به دانشگاه ها ببریم تا با این قشر تولید کننده آشنا شوند.

وی با بیان این که خدمت به مردم عملی ارزشمند است، اظهار داشت: در معارف دینی، خدمتی که برای رضایت خدا و از روی اخلاص باشد دارای ارزش و کیفیت بیشتری است.

نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: گاهی گیرنده خدمت موجب ارزشمندی بیشتر خدمت می شود مانند خدمتی که به ایتام، معلولان، خانواده شهدا و مردم مناطق محروم صورت می گیرد.

وی گفت: اقداماتی که دست اندرکاران سازمان امور عشایر برای خدمت به عشایر در مناطق مختلف انجام می دهند، بسیار ارزشمند است.

حجت الاسلام و المسلمین تقوی در عین حال خدمات و تلاش های وزارت جهاد کشاورزی در تامین غذا و خوراک مردم در شرایط سخت تحریم را ستود و گفت: در دیدار با مقام معظم رهبری از تلاش های وزارت جهاد کشاورزی در عرصه های مختلف این بخش گزارش داده ام و در همین حال معتقدم در مورد زحماتی که در این وزارتخانه برای تامین غذای مردم انجام می گیرد کارهای فرهنگی زیادی باید به منظور آشنایی و شناخت مردم صورت بگیرد.

در این نشست، رییس سازمان امور عشایر ایران نیز با اشاره به تصویب اعتبار ۲۰۲ میلیارد تومانی برای اجرای پروژه ها در حوزه عشایر در سال جاری، اذعان داشت: این اعتبار با حمایت و تایید مقام معظم رهبری و تصویب مجلس پس از ۴۰ سال از صندوق توسعه ملی برای خدمات رسانی و به ویژه در حوزه آبرسانی عشایر اختصاص یافته است و امیدوارم با حمایت دفتر نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی تخصیص اعتبارات از این صندوق به بخش عشایر در سال های آتی نیز ادامه یابد.

مهندس کرمعلی قندالی گفت: نزدیک به ۵۰ درصد عشایر از نعمت آب آشامیدنی سالم برخوردار نیستند و با تخصیص این اعتبار تلاش می کنیم کار آبرسانی به آنها را توسعه دهیم.

وی افزود: با مبلغ ۲۰۲ میلیارد تومان حدود ۲۹۸ پروژه در حوزه عشایر کشور اجرا می شود.

رییس سازمان امور عشایر ایران با بیان این که از چند طریق آبرسانی به عشایر انجام می گیرد، گفت: آبرسانی سیار از طریق تانکر ها در شرایط خشکسالی برای عشایر و دام آنها کاری سخت و در عین حال موثر بوده است و تانکرها گاهی باید بین ۵۰ تا ۱۰۰ کیلومتر را طی کنند تا آب را به سامانه های عرفی برسانند.

وی مرمت چشمه سارها و حفر چاه در حد شرب و مصرف دام را از دیگر روش های آبرسانی به عشایر عنوان کرد.

قندالی اظهار داشت: با اعتبار صندوق توسعه ملی قصد داریم شبکه هایی را احداث کنیم تا آب با هزینه و مسافت کمتر به مناطق عشایری برسد .

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 0 =