مرغ

عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی ایران گفت: اصرار مقامات بر فروش 11 هزار و 500 تومانی گوشت مرغ سبب شد که شاهد کاهش تولید باشیم. به قول معروف در این شرایط تولیدکنندگان حداقل زورشان به خودشان می‌رسد، پس تصمیم می‌گیرند که تا مشخص‌شدن شرایط بازار به‌طور موقت جوجه‌ریزی نکنند.

به گزارش «روسنا»، برومند چهارآیین درباره وضعیت مرغ در ماه مبارک رمضان گفت: با وجود آن‌که زمان زیادی به آغاز ماه مبارک نمانده است، اما نمی‌توانیم وضعیت قیمت و نحوه عرضه مرغ گوشتی را پیش‌بینی کنیم. عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی ایران ادامه داد: ما در مصاحبه‌های مختلف و در جلساتی که با مقامات داشتیم، اعلام کردیم که قیمت 11 هزار و 500 تومانی اصلاً واقعی نیست و باعث ضرر تولیدکننده می‌شود. یک واحد متوسط در هر دوره 23 هزار قطعه جوجه‌ریزی و 50 تن تولید مرغ زنده دارد که با این تحمیل قیمت در هر دوره جوجه‌ریزی یک ضرر 100 میلیون تومانی را متحمل خواهد شد. چهارآیین تصریح کرد: بر این اعتقادیم که با یک تعامل دوطرفه و انجام کار کارشناسی بین کارگروه تنظیم بازار و نمایندگان تشکل‌های بخش خصوصی می‌توان بر مبنای اعداد و ارقام کمی یک قیمت تمام‌شده واقعی را به دست آورد. در این‌جا دیگر اعداد تصمیم خواهند گرفت که قیمت نهایی چقدر باشد و هیچ‌گونه اعمال سلیقه‌ای چه از طرف تولیدکننده یا کارگروه تنظیم بازار اعمال نخواهد شد. وی افزود: متأسفانه اصرار مقامات بر فروش 11 هزار و 500 تومانی گوشت مرغ سبب شد که ما شاهد کاهش تولید باشیم. عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی ایران درباره آمار کاهش جوجه‌ریزی گفت: متأسفانه برخلاف ماده 5 قانون دسترسی آزاد به اطلاعات، مدتی است به دلایل نامعلوم اطلاعات جوجه‌ریزی در اختیار تولیدکنندگان قرار نمی‌گیرد و تولیدکنندگان بر اساس بعضی از داده‌ها از جمله کاهش یا افزایش قیمت جوجه یک‌روزه اوضاع این صنعت را تحلیل می‌کنند. وی با اشاره به عوامل اثرگذار در کاهش جوجه‌ریزی گفت: نهاده‌های اولیه مورد نیاز تولید و دردسرهای مربوط به تهیه آن یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار است. وزارت جهاد تصمیم درستی اتخاذ کرده است که از این به بعد با دادن حواله به تولیدکننده ذرت، کنجاله و سویا موردنیاز خود را از واردکننده یا شرکت پشتیبانی دریافت کنند، به شرط آن‌که تولیدکننده تعهد بدهد محصول تولیدی را با قیمت کارگروه تنظیم بازار به فروش برساند، اما تولیدکنندگان برای گرفتن این حواله‌ها تردید دارند، زیرا به غیر از ذرت و کنجاله سویا باید باقی نهاده‌ها را از بازار آزاد تهیه کنند. همین امر باعث شده که هیچ برنامه مشخص و مدونی برای جوجه‌ریزی وجود نداشته باشد. چهارآیین افزود: پیشنهاد مشخص تولیدکنندگان این است که دولت تمامی نهاده‌های مورد نیاز تولیدکنندگان را با قیمت مشخص تأمین و قیمت کارشناسی یا سود متعارف را با مشارکت و توافق با تولیدکنندگان تعیین کند تا شاهد استمرار تولید و رعایت حقوق همه ذی‌نفعان باشیم.

مسئولان به تعهدات خود در قبال مرغداران عمل نمی‌کنند

مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان یزد نیز معتقد است که عمل نکردن به تعهدات نسبت به مرغداران، عامل اصلی بی‌ثباتی قیمت گوشت مرغ در بازار عرضه است. مهدی دشتی ضمن گلایه از نبود تعهدات نسبت به مرغداران، تصریح کرد: دولت موظف شده با نرخ مشخصی نهاده‌ها را در اختیار مرغداران قرار داده و مرغداران نیز متعهد هستند که هر کیلوگرم گوشت مرغ را به قیمت ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان به دولت تحویل دهند، اما مشکل فعلی نبود تعهد کافی به تعهدات خود نسبت به مرغداران است که موجب بی‌ثباتی قیمت در بازار شده است. وی با تأکید بر این‌که برطرف شدن این مشکلات قیمت مرغ را در سطح ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان ثابت نگه خواهد داشت، از دو میلیون قطعه جوجه‌ریزی در مرغداری‌های استان طی فروردین ماه جاری خبر داد و ابراز امیدواری کرد که محدود مشکلات ناشی از کمبود نهاده‌ها نیز با همت دولت‌مردان در سال جاری رفع شود.

عرضه مرغ گرم با نرخ مصوب همچنان ادامه دارد

با وجود اذعان مرغداران به نبود نهاده‌های کافی، کاهش جوجه‌ریزی و قیمت پایین قیمت مرغ، مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام بازار مرغ را متعادل دانست و با اشاره به این‌که برنامه‌های جدیدی برای توزیع گوشت مرغ با نرخ مصوب در قالب ستاد تنظیم بازار داریم، اظهار کرد: هم‌اکنون واردات مرغ توسط بخش خصوصی دنبال می‌شود، چرا که حجم تولید داخل به اندازه‌ای است که جوابگوی نیاز بازار داخل است و کمبودی در عرضه وجود ندارد. وی با بیان این‌که روزانه یک‌هزار و 300 تن مرغ گرم با نرخ مصوب ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان در میدان بهمن، میادین میوه و تره‌بار و بین اصناف تهران عرضه می‌شود، افزود: عرضه مرغ گرم با نرخ مصوب ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان همچنان در بازار ادامه دارد.

به‌گزارش «روسنا»، بازار مرغ که چند وقتی در تلاطم به سر می‌برد، همچنان راه خود را می‌رود. در این بین مرغداران همواره از توزیع اندک نهاده‌هایی مانند ذرت، کنجاله سویا و نیز قیمت دستوری می‌نالند و آینده این صنعت را در خطر می‌بینند، مسئولان اما همواره بر طبل تنظیم‌بودن بازار قیمت مرغ و نهاده‌ها می‌کوبند و مشکلی در این بازار نمی‌بینند. اما این مردم و سفره‌ها هستند که تنش در بازار مرغ را به‌خوبی لمس و احساس می‌کنند.

گزارش از فاطمه ابراهیمی توچایی

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 3 =