کد خبر: 10037
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۹
00

بعد از چند روز کلنجار با خودش پرونده را برداشت و به سمت اداره مورد نظر رفت، بعد از کلی سختی سوار و پیاده شدن به خودرو جلوی اداره که رسید پله ها را شمرد، پرونده را میان دست هایش فشار داد و از همان پایین پله ها به خانه برگشت. آری... و این داستان تکرار می شود.

به گزارش روستانیوز به نقل از ایسنا، ۱۳ آذر مصادف با سوم دسامبر روز جهانی معلولان نام گرفته و قطعا مجالی است تا به دغدغه این قشر از جامعه که همانند دیگر اعضای هر شهر و روستا دسترسی به خدمات شهروندی خواسته برحق آنهاست، پرداخته شود.

مناسب سازی شهری یکی از مهمترین دغدغه های معلولان به ویژه توانخواهان جسمی - حرکتی است. وقتی عنوان مناسب سازی شهری را می شنویم غرض ساز و کارهای عجیب و غریب نیست، همین پله هایی که ما را برای رسیدن به مقصد بالا می برد، برای توانخواهان جسمی - حرکتی یک مانع بزرگ محسوب می شود که رد شدن از آن پوشیدن کفش آهنین می خواهد.

فرحناز رحیمی یکی از توانخواهان جسمی - حرکتی است که با پای اراده توانسته امروز در صف تولیدکنندگان موفق بندرانزلی باشد و برای پنج نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرده است.

این بانوی ۵۰ ساله در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: وقتی دختربچه کوچکی بودم تفاوت خودم با بقیه هم سن و سال هایم را حس می کردم و ناراحت می شدم، ولی همیشه تشویق های پدر مرحومم بود که به من روحیه می داد و با انگیزه سعی می کردم بر سختی ها غلبه کنم و خدا را شاکرم که خانواده ام همیشه از من حمایت کردند.

رحیمی تصریح کرد: قطعا کم توانی باعث صرف انرژی مضاعف در انجام امور است، ولی هیچگاه نباید به عنوان سد راه تصور شود و با تلاش و پشتکار می توان استعدادهای خدادادی را به منصه ظهور برسانیم.

این بانوی کارآفرین که مادر دو فرزند است، همسرش را مهمترین پشتیبان فعالیت هایش عنوان کرد و گفت: حضور در اماکن عمومی و ادارات با توجه به عدم مناسب سازی، قدری برایم سخت است که همسرم همیشه در این امور هوایم را داشته است.

بیش از ۲۰۰۰ پرونده توانبخشی در بهزیستی بندرانزلی تشکیل شده است.

فرحناز غفاری فر، رئیس اداره بهزیستی شهرستان بندرانزلی نیز در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: یکی از اهداف سازمان بهزیستی توانمندسازی افراد گروه های هدف است و یکی از گروه‌هایی که هدف دریافت خدمات در واحد توانبخشی هستند و نیاز به امکانات و مراقبت های ویژه دارند، توان خواهان دارای مشکلات بینایی، جسمی - حرکتی، ذهنی – روانی و شنوایی و گفتاری هستند.

وی با تاکید بر اینکه افراد برای تحت پوشش قرار گرفتن خدمات بهزیستی باید به کمیسیون پزشکی مراجعه کنند، افزود: در حال حاضر بیش از ۲۰۰۰ پرونده توانبخشی در بهزیستی شهرستان بندرانزلی تشکیل شده است که برخی از این افراد امکانات مستمر شامل حقوق و یارانه دریافت می کنند و بخشی دیگر خدمات غیر مستمر براساس نیازمندی هایی که دارند به آنها تعلق می گیرد.

غفاری فر با بیان اینکه در حال حاضر شش مرکز توانبخشی در شهرستان بندرانزلی فعالیت دارد، گفت: سه مرکز روزانه حرفه آموزی برای نوجوانان عقب مانده ذهنی در انزلی فعالیت دارند که یک مرکز برای کودکان زیر ۱۴ سال و دو مرکز برای دختران و پسران بالای ۱۴ سال در جهت مهارت آموزی از جمله گلدوزی، خیاطی و قالی بافی برای کودکانی که آموزش پذیر هستند، فعالیت دارند و با توجه به اینکه این سه مرکز خصوصی هستند، همه هزینه‌های توانخواهان تحت آموزش را بهزیستی پرداخت می کند.

وی به فعالیت کانون ناشنوایان در انزلی اشاره و تصریح کرد: خدمات این کانون به بخش خصوصی واگذار شده، ولی بهزیستی خدمات تهیه سمعک، باتری و تهیه قطعات کاشت حلزون را تقبل می کند.

بلاتکلیفی تحصیلکردگان توانخواه در اعمال ۳ درصد قانون اشتغال

وی با تاکید بر اینکه یکی از مشکلاتی که تحصیلکردگان توانخواه با آن روبرو هستند، اجرایی نشدن قانون سه درصد استخدام معلولان است، گفت: در واقع چون استخدام نداریم این اتفاق صورت گرفته، قطعا اگر آزمون استخدامی برگزار شود تحصیلکرده های توانخواه نیز می‌توانند در آزمون شرکت کرده و در حال حاضر این مسئله باعث بلاتکلیفی تحصیلکرده های توانخواه شده است.

رئیس بهزیستی بندرانزلی، به طرح شناسایی افراد کم توان و توانخواه در سطح روستاهای شهرستان بندرانزلی اشاره و تصریح کرد: این طرح نزدیک به ۱۲ سال است که با همکاری شبکه بهداشت، دهیاری و شورای روستا انجام می شود که هدف از اجرای این طرح جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهر برای دریافت خدمات بهزیستی است.

غفاری فر با تاکید بر اینکه هدف بهزیستی ایجاد زمینه استقلال مالی و خروج توانخواهان از چرخه حمایت مستمر این نهاد است، گفت: دوره های حرفه آموزی به صورت رایگان برای توانخواهان در رشته مورد علاقه طبق تفاهم‌نامه با فنی و حرفه ای برگزار می شود و بعد از آن ۲۰ تا ۵۰ میلیون تومان وام چهار درصد جهت اشتغالزایی به متقاضیان پرداخت می شود.

رئیس بهزیستی بندرانزلی تاکید کرد: کارفرمایانی که برای افراد تحت پوشش بهزیستی اشتغال ایجاد کرده و پنج سال آنان را بیمه کنند و طبق حقوق اداره کار پرداخت دستمزد داشته باشند، ۵۰ میلیون وام چهار درصد به آنان پرداخت می‌شود و یا حق بیمه توانخواهان به مدت پنج سال براساس نوع اعتبار و سهمیه ای که به بهزیستی تعلق گرفته، پرداخت خواهد شد.

معلولیت تا حد زیادی قابل پیشگیری است

وی با اشاره به یکی از مهمترین دغدغه های شهروندان توانخواه، عنوان کرد: عدم مناسب‌سازی شهری باعث شده تا افراد کم توان نتوانند همانند سایر شهروندان از امکاناتی که در شهر وجود دارد استفاده کنند. پله هایی که در ادارات و سطح شهر وجود دارد، محیط های عمومی و اداراتی که دارای رمپ نیستند باعث شده این قشر عملا در خانه زندانی شده و همانند یک شهروند عادی به امکانات دسترسی نداشته باشند. حتی بسیاری از این توانخواهان اذعان دارند که سال هاست دریا را ندیدند؛ در حالی که انزلی یک شهر ساحلی است.

رئیس بهزیستی بندرانزلی با بیان اینکه معلولیت تا حد زیادی قابل پیشگیری است، تصریح کرد: آزمایش های ژنتیک پیش از ازدواج و بارداری، مراقبت هایی که از سنین پایین می تواند انجام شده و جلوی بسیاری از مشکلات را بگیرد، متاسفانه از سوی برخی خانواده ها جدی گرفته نشده و تبعات جبران ناپدیری به وجود می آورد.

وی افزود: با توجه به سن بالای بارداری، ازدواج فامیلی همچنین سابقه معلولیت در خانواده انجام آزمایش ژنتیک ضروری است و هزینه های آن توسط بهزیستی پرداخت می‌شود، ولی متاسفانه گاهی اوقات برخی از زوجین به این مسئله بی‌توجه هستند.

غفاری فر تاکید کرد: یکی از عملکردهایی که بهزیستی در واحد پیشگیری انجام می دهد همکاری با بیمارستان در معاینه شنوایی نوزادان است؛ همچنین کودکان یک تا شش سال معاینه چشمی دارند ولی در مواردی شاهد عدم همکاری خانواده ها هستیم که این مسئله نیاز به فرهنگ سازی دارد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 9 =